Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Στόχος της νέας ρύθμισης είναι υποβολή ορθών στοιχείων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης του ακινήτου προκειμένου να υπολογιστούν φόροι-τέλη-εισφορές προς το Δήμο με ευνοϊκό για τους φορολογούμενους τρόπο.

Τα οφέλη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων στην πλατφόρμα είναι η απαλλαγή από πρόστιμα ή αναδρομικές χρεώσεις έως τις 31/12/2019 σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων καταβάλλονται τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 έως την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη υποβολής ή ανακρίβειας της δήλωσης και σε συνδυασμό με το δικαίωμα των δήμων να εισπράττουν τέλη που ανάγονται σε προηγούμενα έτη θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν.

Η ηλεκτρονική «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» (https://tetragonika.govapp.gr/ ) δέχεται ηλεκτρονικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

(dikaiologitika – φωτο:intime)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.