Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα – Τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά

Αίθριος καιρός με τοπικές μπόρες το Σάββατο

Για το Σάββατο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιάδες, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα στα νότια 5 έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια το απόγευμα 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και το απόγευμα παροδικές νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα νότια, 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

(cnngreece – φωτο:Pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί