Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν όλα θα είναι ένα προσωποκεντρικό κόμμα σε στυλ ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη να προέρχονται από την νέα γενιά . Ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που υπάρχουν -και θα υπάρξουν στο κόμματου -εμφανίζεται ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου βγάζοντας από το κάδρο στελέχη που κυβέρνησαν στην πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα δείχνει ξεκάθαρα σε όλους ότι δεν έχει εξαρτήσεις και κανένας δεν τον κρατάει για κανένα λόγο..
Ακολουθώντας μάλιστα την τακτική για την οποία του έκαναν κριτική , οι σύντροφοι του απ όλες τις τάσεις όλα αυτά τα χρόνια , -την τακτική των ισορροπιών – έκανε τις αλλαγές που ήθελε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας στην πραγματικότητα τους συντρόφους του μετέωρους καθώς κανένας δεν μπορούσε να διαμαρτυρηθεί για μεροληψία εκ μέρους του Αλέξη Τσίπα.
Άλλαξε Γραμματέα –που ήταν το δυσκολότερο εγχείρημα χωρίς να «ανοίξει μύτη»- καθώς φρόντισε να βάλει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Πάνο Σκουρλέτη δηλαδή στην θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Φρόντισε ακόμα να ευχαριστήσει δημόσια τουλάχιστον τρείς φορές τον Πρώην Γραμματέα για την συμβολή του στο κόμμα καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είναι παιδί του κόμματος.
Η επιλογή Τζανακόπουλου δεν είναι διόλου τυχαία αφού ο νυν Γραμματέας τα πάει με όλους καλά και δεν είναι το κόκκινο πανί για τους κομματικούς. Του εμπιστεύτηκε να φτιάξει το νέο κόμμα χωρίς τάσεις .
Άλλαξε τους τομεάρχες –βγάζοντας από την θέση τους και τους δικούς του, τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Σπίρτζη- ενώ παράλληλα πήρε το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών από τον επικεφαλής των 53+ Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Βάζοντας την Έφη Αχτσιόγλου στην θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και ανανεώνοντας τους τομεάρχες με ηλικιακά κριτήρια , δείχνει πως θέλει να πορευθεί. Φτιάχνοντας την δική του ομάδα με νέα στελέχη που δεν έχουν να κάνουν με καμία τάση παρά μόνο με τον ίδιο.
ΠΗΓΗ: Παραπολιτικά
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό που ειπώθηκε δείχνει πως έρχονται αλλαγές και περισσότερα γεγονότα
- Η πρώτη εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από καρκίνο του ενδομητρίου στην Ελλάδα
- Tornado-C: Ρωσική «φωτιά» κατά του Ουκρανονάτο, video
- Τρίκαλα – 8ο Meteora Trail Run: Στις 21 Σεπτεμβρίου η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στα Μετέωρα
- Champions League: Πρεμιέρα της νέας σεζόν με «βροχή» από γκολ
- Ήρωας πελάτης μίνι μάρκετ έβγαλε νοκ άουτ ένοπλους ληστές, video
- Η υπηρεσία του συντονιστή του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη μεταφέρθηκε
- Δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να σταματήσει κόσμο στη Νέα Υόρκη…αλλά δεν πήγε καλά, vid
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 11χρονης
- Σοκ στην Πέλλα: 73χρονος κακοποίησε μέχρι θανάτου γάτα – Οδηγείται στον εισαγγελέα
Κύρια Θέματα

















