Ο ίδιος, μιλώντας στο Open, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα σχολεία είναι δύσκολο να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το άνοιγμα – κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο». «Θα ήμασταν καλύτερα τώρα», όπως είπε.
Όπως επεσήμανε, «το 11/1 είναι ακόμα υψηλού κινδύνου ημερομηνία. Είναι νωρίς. Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση. Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προκαλεί ανησυχία η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ που γίνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.
«Στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει κι αυτή να μειώνεται. Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ. Μάλλον έδρασαν προληπτικά. Καλά έκαναν και πήραν το μέτρο» σημείωσε.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο