«Ακρίτας»: Δείτε το σχέδιο θωράκισης των συνόρων (vid)

Η παρουσίαση του σχεδίου «Ακρίτας» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ένα βίντεο διάρκειας 59 δευτερολέπτων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το βίντεο της επίσημης παρουσίασης του σχεδίου «Ακρίτας» για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας.

Σε αυτό φιλοξενούνται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου για το ζήτημα.

Το σχέδιο «Ακρίτας» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων τον Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο μέχρι 140 χλμ., την ενδυνάμωση του προσωπικού μας με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων, την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης και την ενημέρωση και συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΗΠΑ, με ισχυρή προβολή της αλήθειας διεθνώς, μέσω ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών διεθνώς.

«Με το σχέδιο «Ακρίτας» εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.

Όλοι οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής», είπε χθες από τον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ieidiseis/ eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί