Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το ποσοστό που βάζει ως «πήχη» ο Μητσοτάκης

Τον πήχη στο 33%, δηλαδή στο ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στο κόμματά που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «γιαλαντζί πατριώτες», επανέλαβε ότι -σε ότι αφορά τα Τέμπη- θα έκανε κάποια πράγματα διαφορετικά, όχι στους χειρισμούς στο πεδίο, αλλά «στην επικοινωνία και στην ανοχή την οποία δείξαμε στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας».


Πιο αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά δεν είναι εθνικές εκλογές που εκλέγουν κυβέρνηση.« Κατά συνέπεια, το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές για εμένα, οι οποίες μάλιστα έλαβαν χώρα και σε μία εποχή πολύ κοντά σε εθνικές εκλογές», είπε και προσέθεσε ότι ακούει τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές.

«Είναι βέβαια λίγο παράδοξο να ζητάει κάποιος πρόωρες εκλογές όταν έχει βάλει τον πήχη στο 17% ή στο 20%, άρα αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα και με μεγάλη διαφορά από το πρώτο. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εμένα δεν με αφορά», υπογράμμισε αλλά όπως είπε σε κάθε περίπτωση θα σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, «απλά αν το αποτέλεσμά μας δεν είναι τόσο καλό, η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο δύσκολη. Δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, ούτε θα προκηρυχθούν εκλογές».

ethnos – eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί