Σύμφωνα με το TASS, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ρώτησε για την ειλικρίνεια των ψήφων της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά την ψηφοφορία επί των ψηφισμάτων για την ουκρανική κρίση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (SC) και την Γενική Συνέλευση (ΓΣ), επισημαίνοντας την ασυνέπεια των αποφάσεων των δύο ευρωπαϊκών χωρών.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δύο ψηφίσματα σχετικά με την ουκρανική κρίση. Ένα από αυτά προετοιμάστηκε από τις αρχές του Κιέβου μαζί με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γράφτηκε με αντιρωσικό τρόπο, όπως σχολιάζεται, το δεύτερο ψήφισμα προτάθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συντάχθηκε με ουδέτερη διατύπωση. Τελικά, εγκρίθηκαν και τα δύο έγγραφα, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες ψήφισαν να συμπεριληφθεί η αντιρωσική γλώσσα στο αμερικανικό έγγραφο, μετά τις αλλαγές, οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία για το ψήφισμά του.
«Και τα δύο ψηφίσματα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εγκρίθηκαν με τον μικρότερο αριθμό ψήφων κατά την έκτακτη έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης – μόνο 93 [ψήφοι] υπέρ, κάτι που από μόνο του είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό», έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.
Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ χωρίς καταδίκη της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει προτεραιότητα έναντι του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς θέτει το σωστό πλαίσιο, καλώντας για ειρήνη.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
- Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας και ανθεκτικότητας
- Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, στο επίκεντρο τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό
- Δένδιας: Το Πίρι Ρέις δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ
- Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου του Παλαιστινίου που συνελήφθη
- ΕΟΠΥΥ: Ενημέρωση πολιτών για ψηφιακή απάτη μέσω e-mail – Οδηγίες στους ασφαλισμένους
Κύρια Θέματα

















