«Πρέπει να δείξουμε στον (πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», δηλώνει ο κ. Κουρτς στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα και τονίζει ότι «η οικονομική δύναμη Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να δείξει τη δύναμή της».
Σύμφωνα με το περιοδικό, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα – «στοπ» – προς την Άγκυρα.
«Με ενέργειες (ενν. της Τουρκίας) αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο διακυβεύεται η φήμη της Ευρώπης, ακόμη και αν πρόκειται για εταίρο του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία», αναφέρει το Spiegel και προσθέτει ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει «να σφίξει τα λουριά» στην Τουρκία. «Ο Ερντογάν βάζει φιτιλιές στην περιφέρεια της ΕΕ, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Αιγαίο – αν δεν επιβληθούν τώρα κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, τότε πότε, βροντοφωνάζει ο Κουρτς. Θέλει τελικά η ΕΕ ‘να την γονατίσουν’; Ο Αυστριακός θέλει να δει ‘κόκκινες γραμμές’, παρότι γνωρίζει ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν θα στηρίξει κυρώσεις – κυρίως από φόβο ότι η Τουρκία, όπου ζουν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια σύροι πρόσφυγες, θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι τις πύλες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», γράφει το περιοδικό.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνόπουλα συγκινούν ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου
- Βίντεο από ιρανικό πύραυλο να χτυπάει δρόμο του Τελ Αβίβ
- Συνεδρίαση περίπου 30 χωρών για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού με σκοπό την εγγύηση της ασφάλειας του Στενού του Ορμούζ
- Μήνυμα ενότητας και ευθύνης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας
- Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξελίσσονται και μεταρρυθμίζονται με νέα συστήματα και νέες αντιλήψεις
- Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση αμερικανικού αεροπλανοφόρου
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας – Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
- Ελληνόπουλα παρελαύνουν περήφανα στην Χειμάρρα, vid
- Μηχανή οπτικής διαλογής ξεχωρίζει τις πέτρες από τις πατάτες σε χρόνο ρεκόρ (Vid)
- Μ. Χαρακόπουλος από το Σίδνεϊ: Γεμάτοι υπερηφάνεια για τον αγνό πατριωτισμό των ομογενών της Αυστραλίας









