Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται την Γροιλανδία για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, υποστήριξε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι υπήρχαν κινεζικά και ρωσικά πλοία σε αυτήν την περιοχή, την οποία η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να αφήσει στη «φροντίδα» της Δανίας ή οποιουδήποτε άλλου.
«Χρειαζόμαστε την Γροιλανδία. Κυρίως, για τη διεθνή ασφάλεια, πρέπει να έχουμε τη Γροιλανδία», επανέλαβε για πολλοστή φορά μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Αν δείτε τους θαλάσσιους διαύλους, έχουμε κινεζικά και ρωσικά πλοία παντού (…) δεν βασιζόμαστε στην Δανία ή σε οποιονδήποτε άλλον να φροντίσει αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς, που έφτασε λίγο νωρίτερα στην αμερικανική βάση του Πιτούφικ, στον βορρά της Γροιλανδίας, είπε ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Αρκτικής θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Τραμπ δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές του να θέσει υπό τον έλεγχό του το νησί.
Ο Βανς χαιρέτισε τους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν σε αυτήν την απομονωμένη βάση, 1.200 χιλιόμετρα βορείως του Αρκτικού Κύκλου, και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους. «Ο πρόεδρος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ασφάλεια της Αρκτικής, όπως όλοι ξέρετε και αυτό θα μεγαλώνει συνεχώς τις επόμενες δεκαετίες», είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.
Τι θα γίνει άραγε με αυτό το θέμα;
Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν έχει αναφέρει πως τα σχέδια των ΗΠΑ για την Γροιλανδία είναι σοβαρά.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photο EPA-RITZAU SCANPIX
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
