Βρέθηκε μουμιοποιημένο σώμα αγνοούμενου Αμερικανού ορειβάτη 22 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στο Περού

Το διατηρητέο ​​σώμα ενός Αμερικανού ορειβάτη, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια ενώ σκαρφάλωνε σε μια χιονισμένη κορυφή στο Περού, εντοπίστηκε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Ο Γουίλιαμ Σταμπφλ δηλώθηκε αγνοούμενος τον Ιούνιο του 2002, σε ηλικία 59 ετών, όταν μια χιονοστιβάδα τον “έθαψε” στο βουνό Huascaran, το οποίο έχει ύψος πάνω από 22.000 πόδια.

Ο Σταμπφλ ήταν με φίλους του όταν επιχείρησαν την ανάβαση. Το σώμα του Έρσκιν βρέθηκε λίγο μετά τη χιονοστιβάδα, αλλά το σώμα του Ρίτσαρντσον εξακολουθεί να αγνοείται.

Η περουβιανή αστυνομία είπε ότι τα λείψανά του αποκαλύφθηκαν τελικά από το λιώσιμο των πάγων στην οροσειρά Cordillera Blanca των Άνδεων.
Το σώμα του Σταμπφλ, καθώς και τα ρούχα, το λουρί και οι μπότες του είχαν διατηρηθεί καλά από το κρύο, σύμφωνα με εικόνες που διένειμε η αστυνομία.

Το διαβατήριό του βρέθηκε ανάμεσα στα υπάρχοντά του, επιτρέποντας στην αστυνομία να αναγνωρίσει το πτώμα.

Το δίπλωμα οδήγησης του Σταμπφλ βρέθηκε επίσης μαζί με τα λείψανά του. Λέει ότι ήταν κάτοικος της κομητείας Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Το σώμα του Σταμπφλ μεταφέρθηκε από οδηγούς και αστυνομικούς και τέθηκε σε ένα νεκροτομείο στην πόλη Huaraz.

Τα βουνά του βορειοανατολικού Περού, όπου βρίσκονται οι χιονισμένες κορυφές όπως το Huascaran και το Cashan, είναι αγαπημένα των ορειβατών από όλο τον κόσμο.

Τον Μάιο, το σώμα ενός Ισραηλινού πεζοπόρου βρέθηκε εκεί σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνισή του.

Και τον περασμένο μήνα, ένας έμπειρος Ιταλός ορειβάτης βρέθηκε νεκρός αφού έπεσε ενώ προσπαθούσε να ανέβει σε άλλη κορυφή των Άνδεων.

Τα πτώματα άλλων ορειβατών βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια

Τον Ιούνιο, πέντε παγωμένα πτώματα ανασύρθηκαν από το Έβερεστ – συμπεριλαμβανομένου ενός που ήταν απλώς σκελετικά υπολείμματα – στο πλαίσιο της εκστρατείας του Νεπάλ καθαρισμού του βουνού στο Έβερεστ και στις γειτονικές κορυφές Lhotse και Nuptse.

Πέρυσι, τα λείψανα ενός Γερμανού ορειβάτη που χάθηκε το 1986 ανασύρθηκαν σε έναν παγετώνα στις Ελβετικές Άλπεις.

Το 2017, ιταλικά συνεργεία ορεινής διάσωσης ανέσυραν τα λείψανα πεζοπόρους σε έναν παγετώνα στη νότια όψη του Mont Blanc που πιθανότατα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980 ή του 1990. Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, τα λείψανα ενός ορειβάτη που ανακαλύφθηκε στις Ελβετικές Άλπεις αναγνωρίστηκαν ως ενός Βρετανού ορειβάτη που χάθηκε το 1971 , ανακοίνωσε την Πέμπτη η τοπική αστυνομία.

Το 2015, βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων ορειβατών που χάθηκαν το 1970 στο διάσημο Matterhorn της Ελβετίας και η ταυτότητά τους επιβεβαιώθηκε μέσω της εξέτασης DNA, ανέφερε το Reuters.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί