• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρετανία: Έκρυψαν κοκαΐνη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων σε φορτίο με ιατρικές μάσκες

Βρετανία: Έκρυψαν κοκαΐνη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων σε φορτίο με ιατρικές μάσκες

police

Βρετανοί τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν 14 κιλά κοκαΐνης την οποία έμποροι ναρκωτικών είχαν κρύψει σε ένα φορτίο με ιατρικές μάσκες προστασίας,

κατά τον έλεγχο στην τελωνειακή ζώνη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σήραγγα της Μάγχης.

Η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη σε 15 πακέτα, βρέθηκε μέσα σε κουτιά με ιατρικές μάσκες προστασίας, στη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγάκι με πολωνικές πινακίδες που κατευθυνόταν στη Βρετανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και η αξία της φτάνει το 1 εκατ. λίρες. Ένας 34χρονος Πολωνός συνελήφθη.

Ο Ίαν Χάνσον, περιφερειακός διευθυντής της Συνοριακής Δύναμης στο Κοκέλ της Γαλλίας, δήλωσε πως η κατάσχεση αυτή απέδειξε μέχρις ποίου ορίου είναι διατεθειμένοι να φθάσουν οι λαθρέμποροι.

Στην ευρωπαϊκή αγορά κοκαΐνης διακινούνται ποσότητες πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παγκόσμια παραγωγή κοκαΐνης το 2017 έφθασε τους 1.976 τόννους 100% καθαρού προϊόντος — η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει αναφερθεί ποτέ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά. Η παραγωγή, κυρίως στη Λατινική Αμερική, αυξήθηκε κατά 50% την τελευταία δεκαετία.

photo pexels