Βρετανία: 6χρονη ηρωίδα τρέχει στο φλεγόμενο σπίτι και σώζει τη μαμά και τα αδέρφια της

Μια γενναία μαθήτρια χαιρετίστηκε ως ήρωας αφού έτρεξε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι της για να σώσει τη μαμά και τα αδέρφια της που κοιμόταν, όση ώρα εκείνο καιγόταν από τη φωτιά.

Η Olivia Patterson, έξι χρονών, έπαιζε έξω με μια φίλη της όταν συνειδητοποίησε ότι το ημιανεξάρτητο σπίτι της οικογένειάς της στο Riccall, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, φλεγόταν.


Η νεαρή έτρεξε στην ιδιοκτησία, όπου βρήκε τη μαμά Laura, 29 ετών, να κοιμάται στον καναπέ με τα αδέλφια Joel-James, ενός και Tiffany, δύο.

Στη συνέχεια η Olivia ξύπνησε και τους τρεις και γλίτωσαν από τη φωτιά σώοι χάρη στις προσπάθειές της.

Η γιαγιά της Sadie Gelder, 54 ετών, λέει ότι είναι «τόσο περήφανη» για την «καταπληκτική» νεαρή που έσωσε την οικογένειά της από την πυρκαγιά.

Είπε: «Είμαστε απολύτως περήφανοι για αυτήν.

«Έχει ΔΕΠΥ , οπότε ήταν απολύτως καταπληκτική.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Ολίβια έβγαλε τη Λόρα – είναι έξι ετών και έτρεξε σε ένα φλεγόμενο κτίριο».

Το σπίτι της διπλανής γειτόνισσας της Λάουρα έπιασε φωτιά στις 4 Απριλίου και στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα στον επάνω όροφο της ιδιοκτησίας της με τρία υπνοδωμάτια.

Η έρευνα για την πυρκαγιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, αλλά η οικογένεια έχει ενημερωθεί ότι μπορεί να προκλήθηκε από φορτιστή τηλεφώνου.


Αλλά η Sadie λέει ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν μπήκε στο σπίτι για να σώσει τη Laura και τα παιδιά, γιατί δεν πίστευαν ότι κανείς ήταν σπίτι.

Είπε: «Η Ολίβια είδε ανθρώπους στο δρόμο, αλλά έτρεξε μέσα για να ξυπνήσει τη μαμά της.
«Φώναζε «ξύπνα μαμά, το σπίτι έχει πάρει φωτιά – ξυπνήστε τα μωρά ».

«Οι άνθρωποι στο δρόμο δεν πίστευαν ότι κάποιος ήταν μέσα γιατί δεν υπήρχε αυτοκίνητο στο δρόμο».

Η Sadie λέει ότι η οικογένεια μένει τώρα σε ένα Airbnb επειδή έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα στη φωτιά.

Μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων έχει τώρα δημιουργηθεί από πρώην συναδέλφους της Laura για να βοηθήσει στη στήριξη της οικογένειας.

Η Sadie είπε: «Κατάφεραν να πάρουν μερικά από τα ρούχα του μωρού, αλλά όλα τα άλλα έχουν φύγει, συμπεριλαμβανομένων των δώρων γενεθλίων τους.

«Οι άνθρωποι δωρίζουν κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες – τέτοια πράγματα.

«Θα έπρεπε να αποκτήσει ένα άλλο δημοτικό σπίτι, αλλά είναι όλα μικρά πράγματα, οπότε είναι απλώς για να τη βοηθήσει να φτιάξει τα πάντα».

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί