Βούλγαρος μισέλληνας ηθοποιός: Εγώ δεν ξαναπάω για διακοπές στην Ελλάδα

Σφοδρή κριτική στους συμπατριώτες του που επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Βουλγαρίας, Χρίστο Μουταφτσίεφ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sega», ο 51χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι «Nova» και δήλωσε ότι οι Βούλγαροι έπρεπε να στηρίξουν τον εγχώριο τουρισμό. «Θα κάνω διακοπές στις […]

Σφοδρή κριτική στους συμπατριώτες του που επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Βουλγαρίας, Χρίστο Μουταφτσίεφ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sega», ο 51χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι «Nova» και δήλωσε ότι οι Βούλγαροι έπρεπε να στηρίξουν τον εγχώριο τουρισμό.

«Θα κάνω διακοπές στις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας και θα στηρίξω τον τουρισμό της χώρας μου». Με αυτά τα λόγια ο Βούλγαρος ηθοποιός και πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Βουλγαρίας, Χρίστο Μουταφτσίεφ, εξαπέλυσε πυρά σε όσους αποφάσισαν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.

Ο Μουταφτσίεφ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συμπαθεί τους Βούλγαρους και είναι έτοιμη να εξαπατήσει τους τουρίστες.

«Θα τον στηρίξω (σ.σ. τον τουρισμό) εις βάρος των Βυζαντινών, που μας μισούν και είναι έτοιμοι όχι μόνο να μας εξαπατήσουν, αλλά να μας εξαγοράσουν και να μας πουλήσουν» τόνισε.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί ότι οι Βούλγαροι που πήγαν διακοπές στην Ελλάδα πιθανότατα το έκαναν με τα χρήματα που έλαβαν από το κράτος ως οικονομική βοήθεια κατά την πανδημία του κορονοϊού.


«Οι Αρχές έχουν κάνει αρκετά για εκείνους που θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Τα χρήματα που έλαβαν οι μισοί από αυτούς που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν στην Ελλάδα, είναι τα χρήματα της οικονομικής βοήθειας λόγω της COVID-19. Σίγουρα έλαβαν οικονομική βοήθεια από το κράτος, επειδή οι οικογένειές τους έμειναν χωρίς δουλειά».

Ο ηθοποιός εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι στη Βουλγαρία διαφημίζουν τις διακοπές στην Ελλάδα.

«Εδώ και πέντε χρόνια κάνω διακοπές με την οικογένειά μου στο ίδιο μέρος, και δεν έχω κανένα παράπονο. Είχα πάει και εγώ στην Ελλάδα. Δεν θα πατήσουμε το πόδι μας ξανά εκεί. Ξέρετε ότι η δημοσιογράφος στο κανάλι bTV είπε νωρίς το πρωί: “Ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας θα είναι ωραίος, είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Ελλάδα”; Άνθρωπος, ο οποίος πιθανόν πληρώθηκε, διαφημίζει την Ελλάδα στην τηλεόραση!».


Την προηγούμενη ημέρα, πάνω από 15.000 άτομα πέρασαν από τα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κούλατα, Ατάνας Γκεόργκιεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του τουρισμού «περιμένουν επιχορηγήσεις και βοήθεια από το κράτος», την ίδια στιγμή όμως δεν μπορούν να κάνουν διάλογο με τους τουρίστες. Συμβούλεψε δε τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των ξενοδοχείων να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους λέγοντας: «Τα ψάρια μας είναι πιο φρέσκα και πιο φθηνά και τα ξενοδοχεία μας είναι καλύτερα, πιο καθαρά και πιο ασφαλή».

ΠΗΓΗ Sputnik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί