• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βιέννη – Έλληνας ιερέας: «Ακούσαμε πυροβολισμούς και μετά ουρλιαχτά» (Vid)

Βιέννη – Έλληνας ιερέας: «Ακούσαμε πυροβολισμούς και μετά ουρλιαχτά» (Vid)

polizei
«Χτύπησαν μια μέρα πριν το lockdown που ήταν έξω χιλιάδες πολίτες για τις τελευταίες βόλτες» είπε ο εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας


Μουδιασμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τις αυξανόμενες επιθέσεις τρομοκρατών ανά την Ευρώπη -κυρίως- με το τελευταίο συμβάν να λαμβάνει χώρα στη Βιέννη χθες το βράδυ, όπου τουλάχιστον ένας δράστης σκότωσε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους, όντας ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ο Ισλαμιστής τρομοκράτης, φίλα προσκείμενος στον ISIS σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά κι έχει πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε έξι διαφορετικά σημεία και τουλάχιστον ένας ακόμη δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Μιλώντας στο Open TV, ο Χρήστος κάτοικος Βιέννης, που εργάζεται κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ελαβα μήνυμα να μην πάω στη δουλειά μου την ώρα που πηγαίνω, ενώ στο κέντρο της Βιέννης έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία με τα Μέσα Μεταφοράς.

Στην «Ωρα Ελλάδος» μίλησε κι ο πάτερ Ιωάννης Εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας στη Βιέννη. «Είμαστε σοκαρισμένοι. Η επίθεση ξεκίνησε από την περιοχή της Γκαρμπέν μετά στην οδό Φλάϊσμαρκ που βρίσκεται κι καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας και η εβραϊκή συναγωγή κι ολοκληρώθηκε στο πολυσύχναστο σημείο της Βέτενπλατζ. Ακούσαμε τον θόρυβο, τον κρότο, τους πυροβολισμούς» είπε σοκαρισμένος ο Ελληνας ιερέας.

Το συμβάν «συνέβη την τελευταία βραδιά πριν από το lockdown» και πρόσθεσε πως «στο κρατικό θέατρο της Βιέννης δεν ξέρουμε αν έχουν βγει από μέσα οι άνθρωποι».

ethnos/ photo video screenshot