Βερολίνο: “Σαφάρι παρωδίας” – Έψαχναν για λιοντάρι που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν… αγριογούρουνο!

Περισσότεροι από 22 αστυνομικοί, δεκάδες κτηνίατροι και κυνηγοί, δύο ελικόπτερα με θερμικές κάμερες και ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα της αστυνομίας συμμετείχαν επί περισσότερες από 36 ώρες στην αναζήτηση ενός υποτιθέμενου λιονταριού, το οποίο, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή του νότιου Βερολίνου.

Νωρίς το απόγευμα σήμανε λήξη συναγερμού, ενώ οι αρχές εκτιμούν πλέον ότι μάλλον επρόκειτο για …αγριογούρουνο, κάτι που είναι συνηθισμένο στη συγκεκριμένη, δασώδη, περιοχή.

Επιστρατεύτηκε ακόμα και ελικόπτερο


Το μέγεθος της επιχείρησης προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών της αστυνομίας: «Αυτή η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα το πιο ακριβό σαφάρι που έχει γίνει ποτέ στα δάση της Γερμανίας. Μιλάμε για σαφάρι παρωδίας», δήλωσε οργισμένος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης (DpolG) Χάικο Τέγκατς, ο οποίος επισήμανε ότι μια επιχείρηση που περιλαμβάνει ελικόπτερα, drones και αρκετές εκατοντάδες στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ/ώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα το ελικόπτερο, η χρήση του οποίου επιβαρύνει το κόστος κατά 3.000 έως 4.000 ευρώ ανά ώρα.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνοου Μίχαελ Γκρούμπερτ, τονίζοντας ότι το κόστος δεν θα πρέπει να αποτελεί οδηγό, όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής ανθρώπων. «Σε ένα συνταγματικό κράτος, είναι καλό η αστυνομία να παρακολουθεί ακόμη και ασαφείς ενδείξεις για την προστασία του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερτ, στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

(με πληροφορίες από erhnos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί