• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τούρκοι συνωστίζονται για λίγα δολάρια – Μέσα σε «καβούκι» ο φοβισμένος Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τούρκοι συνωστίζονται για λίγα δολάρια – Μέσα σε «καβούκι» ο φοβισμένος Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλείται έκρηξη κρουσμάτων στην Τουρκία

80 εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από την εκστρατεία Εθνικής Αλληλεγγύης που κήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά στην γείτονα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει απαγορεύσει τις πρωτοβουλίες δημάρχων και αντιπολίτευσης, οι οποίες στόχο έχουν την διενέργεια ξεχωριστών εκστρατειών εράνου κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό ο Ερντογάν το πράττει καθώς επιθυμεί οι πολίτες να θεωρούν μόνο την κεντρική εξουσία ως «στήριγμα» και όχι άλλες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα επιφέρουν αφενός απώλειες ψήφων, αφετέρου ενισχυμένη δύναμη σε δημάρχους και πολιτευτές περιοχών, στις οποίες ζουν εθνικές μειονότητες, οι οποίες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την εθνική βάση της Τουρκίας.

 Όλες οι εκστρατείες των δήμων απαγορεύτηκαν με εντολή του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, προχθές Τρίτη, με το αιτιολογικό ότι οι δήμοι θα πρέπει να λαμβάνουν πλέον σχετική άδεια από τις κατά τόπους νομαρχίες. Οι δήμοι, σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο, είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν άδεια για τη συλλογή βοήθειας, αλλά όχι στο να λαμβάνουν δωρεές.

Ο Ερντογάν θέλει να φαίνεται παντού, ωστόσο τα προβλήματα στην Τουρκία διογκώνονται με τον κόσμο να απελπίζεται και εκείνον να έχει απομονωθεί σε «παλάτι« έξω από την Κωνσταντινούπολη, καθώς φοβάται τα χειρότερα.

Η παρακάτω εικόνα τα λέει όλα: