«Τουρκικός στρατός στη Γάζα»: Σενάριο παγκόσμιου χαμού κοντά στους «Αγίους Τόπους»

Και στο βάθος...διεθνής επέμβαση;

Με το Ισραήλ να έχει προχωρήσει ήδη εν μέρει στην χερσαία επέμβασή του, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο τα πράγματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

Ήδη ισλαμικά κράτη, με τελευταίο την Ιορδανία, κάνουν λόγο ακόμα και για «κήρυξη πολέμου» αν οι Παλαιστίνιοι εκδιωχθούν από τα εδάφη τους για ακόμα μία φορά.

Όλοι μοιάζουν να είναι με το δάκτυλο χτη σκανδάλη.

Το καμπανάκι για την πιθανή στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Γάζα κρούει ο Συνταγματάρχης ε.α. και πρώην Σύμβουλος του Αμερικανού ΥΠΑΜ επί θητείας Τραμπ, Douglas MacGregor.

Σε ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε τον κίνδυνο παρουσίας τουρκικής στρατιωτικής μπότας στη Γάζα υπέρ της Χαμάς.

«Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν τελικά στη Γάζα.Ο Ερντογάν είναι ευαίσθητος στην παρούσα στιγμή, κινητοποιεί τη χώρα. Αυτό θα γίνει, είναι λάθος να τον υποτιμήσετε.

Ο Ερντογάν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Μέση Ανατολή με την ικανότητα να καταστρέψει το Ισραήλ. Δώστε προσοχή!».

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που ο ίδιος προειδοποιεί για την πιθανή επέκταση του πολέμου που διεξέγεται προς ώρας μέσα στο έδαφος της Γάζας.

Προ ημερών είχε αναφερθεί σε έναν «περιφερειακό πόλεμο» που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ύπαρξη του Ισραήλ:

«Έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για έναν πολύ μεγάλο πόλεμο. Το Ισραήλ κατάφερε να ενώσει Σιίτες και Σουνίτες εναντίον του. Εάν ο περιφερειακός πόλεμος συνεχίσει να εξελίσσεται όπως τον βλέπω, θα απειλήσει την ύπαρξη του Ισραήλ, που δεν θέλουμε».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί