Αμέτρητοι μαχητές έτοιμοι να ορμήσουν κατά του Ισραήλ: Σουνίτες και σιίτες ενώθηκαν, vid

Απειλείται με πραγματικό όλεθρο η περιοχή.

Η σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς και οι σφοδροί βομβαρδισμοί της Γάζας κατάφεραν το ακατόρθωτο: Έφεραν «κοντά» τους μουσουλμάνους σουνίτες με τους μουσουλμάνους σιίτες, δηλαδή τους δύο κλάδους του Ισλάμ, οι οποίοι βρίσκονταν σε σύγκρουση!

Πρόκειται για περισσότερα από ένα εκατομμύριο μαχητές, σχολιάζουν αναλυτές, που τελικά θα μπορούσαν να ορμήσουν στο Ισραήλ, εάν αυτή είναι η απόφαση. Και ήδη η Υεμένη μιλάει για αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ φαίνεται να πλησιάζει στο άνοιγμα ενός πιθανού δεύτερου μετώπου. Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ και απείλησαν το Τελ Αβίβ με περισσότερες επιθέσεις. Η Τουρκίγιε, ένα σουνιτικό προπύργιο, έχει επιτεθεί στο Ισραήλ, με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προειδοποιεί για μια νέα «σύγκρουση σταυρού και ημισέληνου» κατά την διάρκεια μιας μαζικής διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη!

«Έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για έναν πολύ μεγάλο πόλεμο. Το Ισραήλ κατάφερε να ενώσει Σιίτες και Σουνίτες εναντίον του. Εάν ο περιφερειακός πόλεμος συνεχίσει να εξελίσσεται όπως τον βλέπω, θα απειλήσει την ύπαρξη του Ισραήλ, που δεν θέλουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός συνταγματάρχης, Douglas MacGregor!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί