έπειτα από αίτημα των αρχών της χώρας να μπλοκαριστούν πάνω από 100 λογαριασμοί στην πλατφόρμα του, εν μέσω ενός κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Χθες, καταθέσαμε ατομική προσφυγή στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβητώντας μια εντολή της Τουρκικής Αρχής Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών για αποκλεισμό 126 λογαριασμών (…) στην Τουρκία», έγραψε η ομάδα επικοινωνίας του κοινωνικού δικτύου σε ανάρτηση στο X.
Η πλατφόρμα, η οποία αναφέρει ότι έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Τουρκία, τόνισε ότι μεταξύ των λογαριασμών που ζήτησαν το μπλοκάρισμα οι τουρκικές αρχές είναι ενός μέσου ενημέρωσης επικριτικού της κυβέρνησης, η πρόσβαση στο οποίο είναι τώρα περιορισμένη στη χώρα.
Το X, που είχε ανακοίνωσε ήδη την Κυριακή ότι είχε λάβει αίτημα για αποκλεισμό «700 λογαριασμών δημοσιογραφικών ενώσεων, δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων, φοιτητών και άλλων ατόμων στην Τουρκία», επικρίνεται στη χώρα ότι έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένους από αυτούς.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ- EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαύρη Θάλασσα: Η Βουλγαρία θα μετάσχει ενεργά στη δημιουργία κόμβου ασφάλειας
- Ξεκίνησαν γυρίσματα για το “Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα σε… αγώνα επιβίωσης
- Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Αν συμβεί αυτό τότε ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη
- Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία απογευματινής λαϊκής αγοράς στον Δήμο Καλαμαριάς
- Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
- Εκλογές στην Ολλανδία: “Μην ρωτάτε την Τεχνητή Νοημοσύνη ποιον να ψηφίσετε”, προειδοποιούν οι αρχές
- Μέσα σε λίγα λόγια περιγράφτηκε η πραγματικότητα που ζούμε αυτή την στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος Τούρκος – Κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα με φορτηγό μετανάστες
- ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα