Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινό drone έπληξε σκηνή όπου διέμεναν εκτοπισμένοι στη νότια Γάζα, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.
Στο βόρειο τμήμα του θύλακα ένα κορίτσι 11 ετών σκοτώθηκε κοντά στον καταυλισμό εκτοπισμένων της Τζαμπάλια, ενώ πλήγμα εναντίον σχολείου προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου. Επίσης επίθεση με drone κόστισε τη ζωή σε έναν άνδρα στη Χαν Γιούνις.
Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ, ανέφερε η Πολιτική Προστασία.
Μέχρι χθες το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ που είχε στόχο σπίτι στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.
«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 13 μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας (…), μια κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας», τόνισε ο Μπασάλ.
Σήμερα το πρωί σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «έπληξε με ακρίβεια τρομοκράτες της Χαμάς και υποδομές (…) στο βόρειο και νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» σε απάντηση στην εκτόξευση «βλήματος».
«Η εκτόξευση βλήματος από τη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας», πρόσθετε η ανακοίνωση.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ δήλωσε στο AFP ότι τα πλήγματα «επιβεβαιώνουν ότι η ισραηλινή κατοχή εγκαταλείπει τη δέσμευσή της στην εκεχειρία».
Η εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου, παραμένει εύθραυστη. Καθημερινά σημειώνονται διάφορα περιστατικά και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν τους όρους της, ενώ η ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα παραμένει κρίσιμη.
Μόνο στις 22 Νοεμβρίου, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Συνολικά 425 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, έχει επισημάνει η ίδια πηγή. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τον θάνατο τριών στρατιωτών.
Με δεδομένους τους περιορισμούς που επιβάλλει το Ισραήλ στην πρόσβαση των δημοσιογράφων στη Γάζα, το AFP δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες που ανακοινώνουν οι δύο πλευρές.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε ηθική και θεσμική παρακμή τη χώρα»
- Κέντρα Καινοτομίας: ένα πανελλαδικό δίκτυο μάθησης και τεχνολογίας στην ψηφιακή εποχή
- Υπουργείο Εργασίας – Job Match: Η ψηφιακή γέφυρα μεταξύ υποψηφίων και επιχειρήσεων
- Η απίστευτη φάρσα με τον “ύποπτο” πατέρα στις ειδήσεις έγινε viral – ΒΙΝΤΕΟ
- Ταϊβάν: Προκλητική και ανεύθυνη πτήση ενός κινεζικού αναγνωριστικού drone πάνω από τα νησιά Πράτας
- Λιβάνιος -Βουλή: Κατάργηση σχολικών επιτροπών και νέες δομές για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα
- Μετά την κατακραυγή για τις ειρωνείες προς τους Έλληνες, ο Ράμα λέει τώρα πως έκανε «πλάκα»
- ΥΠΕΣ: Απλούστευση διαδικασίας καταχώρισης του θρησκευτικού τους ονόματος για χιλιάδες ιερείς και μοναχούς
- Μητσοτάκης για αγρότες: «Δεν έχω διάθεση να δώσω περισσότερα χρήματα από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός»
- Θαυμαστές των BTS μαθαίνουν κορεάτικη ιστορία μέσα από τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ «Arirang»









