Τώρα δέσαμε! Ζελένσκενα στον Μασκ: Ακόμη και οι πιο έξυπνοι μπορούν να επηρεαστούν από την ρωσική προπαγάνδα

Ο Έλον Μασκ κυριαρχεί στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, παραπάνω από το συνηθισμένο, με αφορμή την εξαγορά του Twitter και τις φήμες για το μέλλον της διάσημης πλατφόρμας, όπως το οραματίζεται ο δισεκατομμυριούχος.

Η Ολένα Ζελένσκα έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στον βρετανικό Guardian και μεταξύ άλλων μίλησε και για τον Έλον Μασκ, ο οποίος έχει συνδεθεί για διάφορους λόγους με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η πρώτη Κυρία της Ουκρανίας μας υπενθύμισε το tweet του Mασκ, στο οποίο, όπως συνηθίζει να εκφράζει γνώμη για όλα, ο μεγιστάνας του Twitter είχε αναρτήσει στην πλατφόρμα ένα σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας στην εμπόλεμη χώρα. Η Ολένα Ζελένσκα είπε ότι επρόκειτο για ένα «τυχαίο λάθος» και ότι ο ουκρανικός λαός «θαυμάζει» τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου για τη βοήθεια που έχει δώσει στην πολεμική προσπάθεια της χώρας της.

Το tweet που εξόργισε τους Ουκρανούς
Ο Μασκ προκάλεσε την οργή των Ουκρανών τον περασμένο μήνα, όταν δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο πρότεινε μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας που περιελάμβανε την επίσημη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και τη διεξαγωγή εκλογών υπό την εποπτεία του ΟΗΕ σε τέσσερις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Μασκ διέψευσε αργότερα μια αναφορά ότι είχε μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την προώθηση του σχεδίου, το οποίο είχε παρουσιάσει ως δημοσκόπηση στο Twitter.

Σε συνέντευξή της στον Guardian, η Ζελένσκα δήλωσε ότι η Ουκρανία ευγνωμωνεί τη δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink του Mασκ. «Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για το Starlink, διότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Λειτουργεί ακόμα και ελπίζουμε ότι μας δίνει βοήθεια προς τη νίκη, κάνοντας τις προσπάθειές μας πιο έξυπνες», είπε.

«Ακόμη και ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν μπορεί να λέει τα πιο έξυπνα πράγματα 24 ώρες το 24ωρο»
«Ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν μπορεί να λέει τα πιο έξυπνα πράγματα 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν λάθη. Και ελπίζουμε ότι ήταν ένα τυχαίο λάθος», είπε η σύζυγος του Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε απαντήσει στον Μασκ σχετικά με το tweet του με ένα δικό του γκάλοπ. «Ποιον Έλον Μασκ» προτιμούν οι αναγνώστες: Αυτόν που υποστηρίζει την Ουκρανία ή αυτόν που υποστηρίζει τη Ρωσία;

Η σχέση του Μασκ με τους Ουκρανούς χειροτέρεψε περαιτέρω τον περασμένο μήνα, όταν φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη χρήση του Starlink από τη χώρα, το οποίο έχει καταστεί βασικό δίκτυο επικοινωνιών για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε στη συνέχεια ότι θα διατηρήσει τις πληρωμές, γράφοντας στο Twitter ότι «θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε δωρεάν την κυβέρνηση της Ουκρανίας».

iefimerida, scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί