Τώρα αναλαμβάνει ο Πούτιν! Πρόεδρος Καζακστάν: «Αποκαταστάθηκε η τάξη» – Εξοντώθηκαν χιλιάδες εξτρεμιστές – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη ήττα για τους διεθνιστές, ωστόσο η μάχη δεν τελείωσε ακόμα.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, ο Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, τόνισε σήμερα ότι η συνταγματική τάξη αποκαταστάθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη χώρα της κεντρικής Ασίας, όπου μαίνονται αιματηρές ταραχές εδώ και ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν, σε χωριστό δελτίο Τύπου, ανέφερε ότι 26 «οπλισμένοι εγκληματίες» σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 συνελήφθησαν, ενώ στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους 18 αστυνομικοί και μέλη της εθνικής φρουράς από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Παράλληλα το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι Αρχές έχουν επανακτήσει τον έλεγχο όλων των διοικητικών γραφείων.

Ο κ. Τοκάγεφ θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος σήμερα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Θυμίζουμε ότι οι βίαιες διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στις 2 Ιανουαρίου, με ΑΦΟΡΜΗ την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, επεκτάθηκαν γρήγορα στο Αλμάτι, την μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν.

Οι εχθροπραξίες στην πόλη Αλμάτι στοίχισαν την ζωή σε 12 αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ άλλοι 353 τραυματίστηκαν.

Αρκετά κυβερνητικά κτίρια είχαν τεθεί μέσα σε λίγες ώρες υπό κατάληψη από τους «ταραξίες».

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, το Καζακστάν είναι ακόμα πιο σημαντικό για την ασφάλεια της Ρωσίας από την Ουκρανία και μία τυχόν εγκαθίδρυση φιλοδυτικής κυβέρνησης στο «υπογάστριο» της Μόσχας θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στον Πούτιν.

Δεν υπήρχε περίπτωση ο Βλαντιμίρ Πούτιν να αφήσει τη γειτονική χώρα να πέσει στα χέρια των διεθνιστών.

Η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων (ειρηνευτικές αποστολές τις ονομάζουν επίσημα) ήταν ακαριαία και ήδη έχουν πιάσει δουλειά, εξοντώνοντας τους «εξτρεμιστές» δήθεν «διαδηλωτές».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί