Πετρελαιοκηλίδα έχει σχηματιστεί σε κόλπο της Βενεζουέλας, ανοικτά των ακτών της Καραϊβικής, με τη διαρροή πετρελαίου να αποδίδεται στο διυλιστήριο El Palito, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.
Ο βιολόγος Εδουάρδο Κλάιν ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πετρελαιοκηλίδα περίπου 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο Τρίστε. Η πετρελαιοκηλίδα φαίνεται πως έχει μολύνει το εθνικό πάρκο Μοροκόι, γνωστό για τις παραλίες με τους φοίνικες και τη μαγκρόβια βλάστηση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA ή το υπουργείο Πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Το El Palito, με ικανότητα διύλισης που ανέρχεται σε 146.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, είναι το μικρότερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας και βρίσκεται στο Πούερτο Καμπέγιο της πολιτείας Καραμπόμπο.
Δείτε εικόνες ΕΔΩ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο
- Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
- Θάνατος 20χρονου: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος κατηγορούμενος – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα
- Σχεδόν 1.000 αντικείμενα ξεχνιούνται κάθε μήνα στο μετρό του Λος Άντζελες – Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων στη χώρα (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027









