Το τερατώδες ποσό που απώλεσε σε λίγους μήνες η Credit Suisse λόγω του κραχ

Την "αποκάλυψη" ότι η Credit Suisse απώλεσε 68 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, υπό την απειλή της κατάρρευσης

έκαναν τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του τραπεζικού κολοσσού στην 167χρονη ιστορία του, λίγο πριν ολοκληρωθεί και επίσημα η εξαγορά της από την UBS.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται το εμβληματικό τμήμα διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse μειώθηκαν στα 502,5 δισεκατομμύρια φράγκα στα τέλη Μαρτίου, έναντι 707 δισεκατομμυρίων που αναφέρθηκαν για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι πελάτες άρχισαν γρήγορα να αντλούν χρήματα από την Credit Suisse αφού παγιδεύτηκε στην αναταραχή της αγοράς που πυροδότησε η κατάρρευση των δανειστών των ΗΠΑ Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Οι εκροές καταθέσεων αντιπροσώπευαν το 57% των καθαρών εκροών ενεργητικού από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse και την ελβετική τράπεζα για το τρίμηνο.


Ο πληγωμένος ελβετικός γίγαντας δημοσίευσε εφάπαξ κέρδη 12,43 δισ. ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της αμφιλεγόμενης διαγραφής 15 δισ. ελβετικών φράγκων ομολόγων AT1 από την ελβετική ρυθμιστική αρχή ως μέρος της συμφωνίας. Η προσαρμοσμένη ζημιά προ φόρων για το τρίμηνο ανήλθε στα 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα.

(capital.gr – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί