Ο απεσταλμένος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια προσπάθεια άσκησης πιέσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου.
Μετά τη συνάντησή του με τον Στιβ Γουίτκοφ, ο Νετανιάχου έκανε γνωστό ότι θα στείλει μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχει και ο αρχηγός της Μοσάντ, στο Κατάρ, με στόχο να δοθεί «ώθηση» στις συνομιλίες για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.
Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης ο αρχηγός της Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), ο στρατηγός Νιτζάν Αλόν και ο σύμβουλος του Νετανιάχου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Οφίρ Φαλκ.
Την απόφαση του Νετανιάχου χαιρέτισε το Φόρουμ των Οικογενειών που εκπροσωπεί τους συγγενείς των ομήρων. Κάθε Σάββατο βράδυ οργανώνονται συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων.
Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που διεξάγονται με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ, ώστε να υπάρξει κάποια συμφωνία για τη Γάζα.
Οι μεσολαβητές καταβάλουν εκ νέου προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα και να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και την αποφυλάκιση ορισμένων Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.
Στη συνάντηση με τον Γουίτκοφ μετείχαν επίσης ένας εκπρόσωπος της απερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και άλλοι αξιωματούχοι των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά του Έβρου;
- 4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Π. Γερουλάνος: Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με σύστημα, οργάνωση και ενότητα
- Άν. Διαμαντοπούλου: Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η συντήρηση, ο πελατειασμός κι ο κάθε λογής λαϊκισμός
- Η γαλλική αστυνομία απέτρεψε την τελευταία στιγμή βομβιστική επίθεση σε αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι
- Αμερικανοϊσραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας σκότωσαν 12 ανθρώπους, λένε ιρανικές πηγές
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο
- Καλαμαριά: Τον χτύπησαν, του άρπαξαν το κινητό, τον έβαλαν σε ΙΧ και τον άφησαν στην άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης
- Κιλκίς: Έκλεψαν χαλκό και ηλεκτρικά είδη αξίας πάνω από 4.000 ευρώ
- Ο ουρανός έγινε κατακόκκινος σε περιοχή της Αυστραλίας – Σκηνικό «Αποκάλυψης» (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο απλός τρόπος για να καταλάβετε αν ένα ακτινίδιο είναι όντως ιδανικό για κατανάλωση









