«Θα βυθιστούμε πιο βαθιά στην λάσπη»: Ο Mearsheimer προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αυτό που έρχεται, vid

Η Ουκρανία δεν θα είναι τίποτα σε σχέση με την Μέση Ανατολή

Ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, John Mearsheimer, έδωσε μια διάλεξη στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας στις 23 Οκτωβρίου σχετικά με την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση από την οπτική γωνία των ΗΠΑ!

Αυτό που βλέπει είναι το βαθύ χάος!!!

«Η αποκαλούμενη παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες που προωθούνται από τις ΗΠΑ είναι σε ερείπια και η άλλοτε μοναδική παγκόσμια δύναμη βρίσκεται τώρα δίπλα σε μια Κίνα που συμμαχεί με την Ρωσία», είπε ο Mearsheimer.

Θεωρεί ότι η σύγκρουση στο Ισραήλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, χειρότερη από την Ουκρανία και πως οι ΗΠΑ θα βυθιστούν ακόμα πιο βαθιά στην λάσπη!!!

Ο Mearsheimer μιλά βέβαια από την δική του οπτική γωνία, υποτιμώντας την Ρωσία, ωστόσο δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες!

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Βρισκόμαστε τώρα σε έναν πολυπολικό κόσμο, όπου πήγαμε από την μία μεγάλη δύναμη  σε τρείς μεγάλες δυνάμεις. Τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ρωσία.

Τώρα θεωρούμε την Ρωσία μεγάλη δύναμη γιατί από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε (την εξουσία) το 2000, έχει αναστήσει τους Ρώσους!

Η Ανατολική Ασία είναι η πιο σημαντική περιοχή του κόσμου και αυτό το οποίο σας λέω είναι ότι, οι Ηνωμένες  Πολιτείες θα πρέπει να  στραφούν προς την Ανατολική Ασία και να μην κολλήσουν στην  Ευρώπη.

Η κατάσταση όσον αφορά την Ουκρανία και την Ρωσία, πρόκειται να επιδεινωθεί με τον καιρό για εμάς! Η Ισραηλινή Παλαιστινιακή σύγκρουση  και τα προβλήματα στην Μέση Ανατολή θα επιδεινωθούν επίσης.

 Έχουμε  σπρώξει ανόητα τους Ρώσους στην αγκαλιά των Κινέζων. Έτσι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι -όπως σίγουρα όλοι γνωρίζετε, είναι στενοί σύμμαχοι!  Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον μας.

Τώρα έχουμε αυτή την γιγαντιαία σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η οποία απειλεί να κλιμακωθεί σε σημείο όπου η Χεζμπολάχ μπορεί να εισβάλλει, μια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει στην Δυτική Όχθη ή, ακόμα και οι Ιρανοί μπορεί να εισβάλλουν!

Οπότε αυτή είναι μια πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση. Όπως στην Ουκρανία, πρόκειται να βυθιστούμε πιο βαθιά στην λάσπη και, αυτή τη φορά δεν θα τελειώσει όλο αυτό σύντομα».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί