Τέσσερις Κούρδοι τραυματίστηκαν στη Λιόν, σε επίθεση που οι ίδιοι αποδίδουν στους Γκρίζους Λύκους

Τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς στα γραφεία μιας τοπικής οργάνωσης των Κούρδων στη Λιόν και τα θύματα υποστηρίζουν ότι την ευθύνη φέρουν οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας.

«Γύρω στις 14.30 έγινε εισβολή τουλάχιστον δέκα προσώπων σε μια κουρδική οργάνωση του 7ου διαμερίσματος της Λιόν. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματίες», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις ασφαλείας οι δράστες είχαν φύγει από τον χώρο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες, ηλικίας από 30 έως 45 ετών και φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) υποστηρίζει ότι «Γκρίζοι Λύκοι, φορώντας κουκούλες (και οπλισμένοι) με ρόπαλα του μπέιζμπολ και μαχαίρια επιτέθηκαν με τη μεγαλύτερη βιαιότητα στην ένωσή μας στη Λιόν και ξυλοκόπησαν τα μέλη της. Τέσσερις Κούρδοι βρίσκονταν στα γραφεία και τραυματίστηκαν από τους επικίνδυνους μπράβους του Ερντογάν», του προέδρου της Τουρκίας.

Οι Γκρίζοι Λύκοι, η τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση που φέρεται ότι πρόσκειται στον Ερντογάν, διαλύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, αφού κατηγορήθηκε για επεισόδια σε βάρος Αρμενίων της διασποράς, κοντά στη Λιόν.

Η κουρδική ένωση, τα μέλη της οποίας στοχοθετήθηκαν σήμερα, είχε καταγγείλει πριν από δύο εβδομάδες ότι δέχτηκε απειλές και ότι οι Γκρίζοι Λύκοι έγραψαν συνθήματα στην είσοδο των γραφείων της. Οι δράστες είχαν χαράξει τα αρχικά του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP και τα αρχικά RTE, που παραπέμπουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί