Συζήτησαν για ζητήματα εμπορίου και για το Ιράν, λέγοντας πως εκείνος και ο Νετανιάχου «έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα».
Η τηλεφωνική επικοινωνία κάλυψε «πολλά θέματα, όπως το εμπόριο, το Ιράν κλπ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Truth Social, προσθέτοντας ότι «η τηλεφωνική επικοινωνία πήγε πολύ καλά».
«Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αναφορικά με τα ζητήματα εμπορίου, ο Νετανιάχου υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο στις 7 Απριλίου να «εξαλείψει» το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας του με τις ΗΠΑ, με την ελπίδα να αποφύγει το εβραϊκό κράτος τους δασμούς με τους οποίους ο Τραμπ απειλεί εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.
Όσο για το Ιράν, Ουάσινγκτον και Τεχεράνη, εχθροί από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, ξεκίνησαν εκ νέου διάλογο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι απευθείας συνομιλίες έλαβαν χώρα αρχικά στο Ομάν και ένας δεύτερος γύρος στη Ρώμη. Αυτές αναμένεται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι Αμερικανοί είχαν «πολύ καλές συναντήσεις» με τους Ιρανούς. Επίσης χθες, η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ, ορκισμένο εχθρό του Ιράν, ότι θέλει να «υπονομεύσει» αυτές τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον.
Την Πέμπτη σε δημοσίευμα τους οι New York Times ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε σχέδιο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και πρόκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ακόμη και αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-ABACA POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









