Συνάντηση 30 Ρώσων εχθρών του Πούτιν στο Παρίσι – Ονειρεύονται να τον…ανατρέψουν

Τριάντα Ρώσοι οι οποίοι αντιτίθενται στον Βλαντιμίρ Πούτιν, και οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν εκτός Ρωσίας, συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Παρίσι. Όλοι τους αποτελούν μέλη της οργάνωσης Ρωσική Δημοκρατική Λέσχη.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στη συνάντηση, που έγινε παρουσία ερευνητών, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Γάλλων βουλευτών, έλαβε μεταξύ άλλων τον λόγο ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου που έχει συγκρουστεί με το Κρεμλίνο, ο οποίος τόνισε ότι «ο στόχος που τους ενώνει είναι η διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία».

Μίλησε επίσης ο πρώην βουλευτής της ρωσικής Δούμας και πρόεδρος της ΜΚΟ For Free Russia Γκενάντι Γκούντκοφ, ο οποίος αναφερόμενος στην συνάντηση είπε πως «στόχος είναι να δημιουργηθεί μια άτυπη πλατφόρμα για τον συντονισμό όλων των ρωσικών δημοκρατικών δυνάμεων, των οποίων ο ρόλος θα είναι ουσιαστικός στην οικοδόμηση της δημοκρατικής Ρωσίας μετά τον πόλεμο».

Τον λόγο έλαβε τέλος και ο Ντμίτρι Ναζάροφ, ηθοποιός στην εξορία, ο οποίος ανέφερε ότι η βάση στην οποία στηρίζεται το καθεστώς του Πούτιν δεν είναι τα όπλα, το πετρέλαιο ή το αέριο, αλλά τα 140 εκατομμύρια άνθρωποι που κατοικούν στη Ρωσία εκ των οποίων, όπως είπε, «το 20% υποστηρίζουν τον πόλεμο, το 20% αντιτίθενται ενεργά, ενώ το 60% είναι μια μάζα αναποφάσιστων που διστάζουν, φοβούνται και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει».

(newsit – απεμπε-EPA-KREMLIN.RU/HANDOUT photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί