Σύμβουλος Τραμπ: Για αυτόν τον λόγο η Κίνα μπορεί να αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πίτερ Ναβάρο κατηγόρησε χθες, Δευτέρα την Κίνα ότι μπορεί να αποκρύπτει πληροφορίες για τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού

επειδή θέλει να κερδίσει την εμπορική κούρσα για τη δημιουργία εμβολίου.

“Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μας άφησαν απ’έξω και να μην μας έδωσαν τα στοιχεία για τον ιό αυτόν νωρίς είναι ότι κάνουν έναν αγώνα ταχύτητας για να βρουν εμβόλιο και πιστεύουν ότι πρόκειται μόνον για μια ανταγωνιστική επιχειρηματική κούρσα, μια επιχειρηματική πρόταση ώστε να μπορούν να πουλήσουν τα εμβόλια στον κόσμο”, δήλωσε ο Ναβάρο στο Fox Business Network.

“Αλλά θα τους νικήσουμε. Θα τους νικήσουμε χάρη στην ηγεσία του προέδρου Τραμπ. Θα τους νικήσουμε επειδή το HHS έχει ήδη ξεκινήσει μια κούρσα με πέντε εταιρείες”, σημείωσε ο Ναβάρο αναφερόμενος στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών.

Ο Τραμπ διόρισε τον Ναβάρο, έναν γνωστό επικριτή της Κίνας, για να εργαστεί σε θέματα γραμμών τροφοδοσίας σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ούτε εμβόλια για την Covid-19, την αναπνευστική νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος έχει προσβάλλει περισσότερους από 2,46 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει προκαλέσει τον θάνατο 169.863 ανθρώπων, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters σήμερα το πρωί.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνίες με τις Johnson & Johnson και Moderna Inc και έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρείες για να τις προετοιμάσει να παράξουν μαζικές ποσότητες εμβολίων για τον κορωνοϊό προτού ακόμη καταστούν διαθέσιμα εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί