Στην αντεπίθεση η Κομισιόν με Bίντεο!- “Δεν κολλάτε κορωνοϊό από το 5G”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήρτησε βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter κατά της παραπληροφόρησης που θέλει την εξάπλωση του κορωνοϊού να συνδέεται με το 5G. Όπως αναφέρεται στο βίντεο της ΕΕ: «Η παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό διαδίδεται με ταχύτητες 5G. Πολύ γρήγορα. Μερικές “πηγές” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέδεσαν ακόμα και το 5G με την […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήρτησε βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter κατά της παραπληροφόρησης που θέλει την εξάπλωση του κορωνοϊού να συνδέεται με το 5G.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο της ΕΕ: «Η παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό διαδίδεται με ταχύτητες 5G. Πολύ γρήγορα. Μερικές “πηγές” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέδεσαν ακόμα και το 5G με την πανδημία, εκμεταλλευόμενα την τρέχουσα κρίση για να διαδώσουν σύγχυση και φόβο».

Υποστηρίζεται στο βίντεο ότι η ΕΕ τηρεί τα υψηλότερα καταναλωτικά πρότυπα στον κόσμο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:«Είναι ο λόγος που μπορούμε να μπαίνουμε σε ένα κατάστημα και να αισθανόμαστε σίγουροι για τα προϊόντα που αγοράζουμε» και το ίδιο αναφέρει και για τα πρότυπα του 5G που τηρούνται, χαρακτηρίζοντάς τα πολύ υψηλά: «Στην πραγματικότητα, τα πρότυπα μας είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που υποδεικνύονται από διεθνή επιστημονικά στοιχεία – γιατί στην ΕΕ, οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι».

Ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του 5G και του COVID-19. Ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Είναι ένας ιός που εξαπλώνεται από το έναν άνθρωπο στο άλλο μέσω σταγονιδίων, όταν οι άνθρωποι φτερνίζονται, βήχουν ή εκπνέουν. Το 5G μεταδίδεται μέσω ραδιοκυμάτων που δεν προκαλούν ιονισμό κι αποτελεί τη νέα γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το 5G είναι επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων. Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Γουχάν δεν σχετίζεται με το 5G και πιστεύεται ότι προήλθε από μια χονδρεμπορική αγορά θαλασσινών, αναφέρει το βίντεο της Κομισιόν.

Και το βίντεο καταλήγει λέγοντας ότι «Η παραπληροφόρηση στο χώρο υγείας ευδοκιμεί, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού COVID-19. Είναι σημαντικό να βασίζεστε μόνο σε έγκυρες πηγές για να λαμβάνετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα του ιού» .

Στην καμπάνια αυτή έρχεται και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με μήνυμά της σε άλλο βίντεο και κάνει λόγο για εκμετάλλευση του φόβου των ανθρώπων για το κέρδος, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να εμπιστεύονται τις Αρχές, τον ΠΟΥ και τα έγκυρα Μέσα ενημέρωσης.

«Κανένας δεν χρησιμοποιεί την κρίση του κορωνοϊού ως δικαιολογία για να επιβάλει μαζικούς εμβολιασμούς», αναφέρει η Κομισιόν, κι αναφέρει ότι δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο ούτε θεραπεία για τη νόσο του κορωνοϊού.

Τονίζει ιδιαίτερα το κομμάτι του εμβολιασμού με έμφαση στις έρευνες και το τι έχει επιτευχθεί μέχρι ώρας:«Η ΕΕ έχει ήδη κινητοποιήσει 140 εκατ. ευρώ για έρευνα με σκοπό την ανακάλυψη εμβολίου και θεραπείας. Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Κάθε χρόνο, σώζει τουλάχιστον 2-3 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως – αλλά και πολύ περισσότερους συνανθρώπους μας από αναπηρίες και ανίατες ασθένειες… Παρότι η ΕΕ υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, δεν υπάρχουν σχέδια για την επιβολή μαζικών εμβολιασμών. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές πηγές που διαδίδουν μη επιστημονικούς ισχυρισμούς κατά των εμβολίων. Οι ισχυρισμοί αυτοί εκμεταλλεύονται τα συναισθήματά μας και τις φοβίες μας προκαλώντας μεγάλη ζημιά στη δημόσια υγεία».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί