Σοκ στο Βέλγιο: Υποψίες ότι ανήλικοι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα – Αναφορές για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Με την υποψία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο, 4 άνδρες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου.

Συγκεκριμένα τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 3/2 σε Βρυξέλλες, Νινόβε, Σαρλερουά και Λιέγη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της«Le Soir» οι τέσσερις ύποπτοι είχαν έρθει σε επαφή μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων και φέρεται ότι είχαν εκπονήσει σχέδια για να πραγματοποιήσουν επίθεση. Ωστόσο, κατά τις έρευνες δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.

Η αστυνομία κατάσχεσε κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές προκειμένου να εξεταστούν ενδελεχώς , σημείωσε τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας. Τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι συλληφθέντες, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίθεση, ήταν «αρκετά ανησυχητικά και αποφασίσαμε να παρέμβουμε, να κάνουμε έρευνες σε σπίτια» εξήγησε ο ίδιος, ενώ επισήμανε ότι αν και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι θα ενεργούσαν άμεσα, κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση της αστυνομίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ των νεαρών δείχνουν ότι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και πως βρίσκονταν κοντά στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Συζητούσαν για την επιθυμία τους να εξαπολύσουν μια τρομοκρατική επίθεση με στόχο μια αίθουσα συναυλιών στις Βρυξέλλες. Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία είχαν ορίσει και συγκεκριμένη ημερομηνία για το χτύπημα.

Προς το παρόν, οι Αρχές δεν είναι σε θέση να πουν αν επρόκειτο για φάρσα ή αν πρόκειται για προμελετημένο σχέδιο. Ωστόσο, καθώς η ημερομηνία-στόχος πλησίαζε, θεωρήθηκε ότι ήταν απαραίτητο να δράσουν.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί