Σκάνδαλο στην Τουρκία – Αποκαλύφθηκε η απάτη του Ερντογάν με τα κρούσματα κορωνοϊού

Υπό πίεση ο «σουλτάνος», με τα στοιχεία να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Την ώρα που ο πλανήτης δίνει τη μάχη του με τον Covid-19 και τις εκατόμβες νεκρών, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το… χαβά του, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνει επίδειξη δύναμης όσον αφορά στην ασφάλεια του καθεστώτος του.

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr. το τουρκικό υπουργείο Υγείας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ανέφερε τα κρούσματα στα τέλη Ιουλίου. Στον ημερήσιο πίνακα των δεδομένων, αντικατέστησε τις λέξεις «ο σημερινός αριθμός περιπτώσεων» σε «ο σημερινός αριθμός ασθενών».

Σε δηλώσεις του, που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσάα, επισήμανε ότι ο όρος «ασθενείς» αναφέρεται σε όσους βγήκαν θετικοί στα τεστ και εμφάνισαν συμπτώματα. Άτομα που βγήκαν θετικά στα τεστ, αλλά ήταν ασυμπτωματικά δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες, όπως αποκάλυψε. «Δεν λογίζεται κάθε περίπτωση ως ασθενής», είπε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη το βράδυ. «Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία».

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ορίζουν ως επιβεβαιωμένη περίπτωση ένα «άτομο με εργαστηριακή επιβεβαίωση της μόλυνσης του Covid-19, ανεξάρτητα από κλινικά σημεία και συμπτώματα».

«Επειδή οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων δεν δημοσιεύονταν ο κόσμος ένιωθε πιο άνετα», δήλωσε ο Σινάν Αντγιαμάν, πρώην επικεφαλής της τουρκικής ιατρικής ένωσης.

Ο Κοτσά απέρριψε τον ισχυρισμό ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων είναι σχεδόν 20 φορές υψηλότερος από αυτόν που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση με τους νέους ασθενείς στους 1.391, ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει το συνολικό αριθμό των ασθενών.

Από τη μεριά τους οι Τούρκοι γιατροί έχουν εξοργισθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Μαζί με πολλούς πολιτικούς της αντιπολίτευσης, προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η Άγκυρα δεν αναφέρει τα πραγματικά κρούσματα, σε μια προσπάθεια προστασίας της τουριστικής βιομηχανίας και αποφυγής περαιτέρω ζημιών στην οικονομία.

Έργα και ημέρες του «Σουλτάνου» τις ημέρες του κορωνοϊού
Αρχικά, στις πρώτες ημέρες της κρίσης του κορωνοϊού, η Τουρκία ως δια μαγείας δεν είχε κανένα κρούσμα.

Μπορεί οι γειτονικές της χώρες να είχαν χιλιάδες και το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να δεχόταν πτήσεις από κράτη που είχαν πληγεί από τον Covid-19, ωστόσο η Τουρκία παρέμενε «αλεξίσφαιρη».

Ή τουλάχιστον έτσι διατυμπάνιζε το καθεστώς της Άγκυρας.

Μέσα σε αυτή την απίστευτη προπαγανδιστική τακτική, ήρθε να προστεθεί και η άρνηση της αποστολής μασκών στην Ιταλία, η οποία εκείνες τις ημέρες «χτυπιόταν» ανελέητα από τον covid-19. Μάσκες, οι οποίες είχαν προπληρωθεί!

Μέσα σε όλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε και το… σίριαλ με τις κολόνιες λεμόνι που κατά τον Ερντογάν, προστατεύουν από τον ιό αλλά και το «μοναδικό» τουρκικό τεστ για τον Covid-19 που ήταν κρατική πατέντα και έβγαζε μόνο… αρνητικά αποτελέσματα!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί