Σχεδόν 5.000 Βρετανοί πάγωσαν μέχρι θανάτου πέρυσι – Προμήνυμα του τι έρχεται

Η φτώχεια αυξάνεται...

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο χειμώνα λόγω της διαβίωσης σε κρύα και υγρά σπίτια, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, υποστηρίζει η τελευταία έκθεση του End Fuel Poverty Coalition.   

Η αύξηση των υπερβολικών θανάτων υπογραμμίζει την ανάγκη αναβάθμισης του αποθέματος κατοικιών του Ηνωμένου Βασιλείου και εφαρμογής μέτρων για την μείωση των λογαριασμών ενέργειας, προειδοποίησε ο συνασπισμός.  

Εν τω μεταξύ, μια μελέτη της εκστρατείας Warm This Winter σημείωσε ότι οι υπερβολικοί θάνατοι τον χειμώνα αυξάνονται όταν η θερμοκρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο πέσει κάτω από τους τέσσερις βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τον Simon Francis, συντονιστή του End Fuel Poverty Coalition, έως και 8,3 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο ζουν σε κακώς μονωμένα, κρύα, υγρά σπίτια και, καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες, οι συνθήκες μετατρέπονται από άβολες σε «  εντελώς επικίνδυνες».  

«Ενώ τα νοικοκυριά αγωνίζονται, οι υπουργοί κάθονται στα χέρια και αφήνουν τα θέματα ζωής και θανάτου στην τύχη. Αντί να λάβουν μέτρα για τους λογαριασμούς ενέργειας, επέτρεψαν στις εταιρείες ενέργειας να ξαναρχίσουν να χρησιμοποιούν τα δικαστήρια για να αναγκάσουν τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν μετρητές προπληρωμής και έχουν πλέον αποκλείσει την μεταρρύθμιση των τιμολογίων ενέργειας για να βοηθήσουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είπε στο  Euronews.

pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί