Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ακόμη και θανάτωσης ζώων, σε ζωολογικό κήπο λόγω έλλειψης πόρων και τροφής στη Γερμανία

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο προβλέπει ακόμη και να θανατωθούν ζώα, επεξεργάζεται ο ζωολογικός κήπος του Νοϊμούνστερ στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων και των προβλημάτων στην προμήθεια τροφής που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο ζωολογικός κήπος έχει καταρτίσει ακόμη και λίστα με την σειρά […]

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο προβλέπει ακόμη και να θανατωθούν ζώα, επεξεργάζεται ο ζωολογικός κήπος του Νοϊμούνστερ στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων και των προβλημάτων στην προμήθεια τροφής που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο ζωολογικός κήπος έχει καταρτίσει ακόμη και λίστα με την σειρά προτεραιότητας που θα ακολουθηθεί στην θανάτωση ζώων, εάν οι προμηθευτές δεν μπορούν να παραδώσουν τροφή ή εάν δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για να καλυφθούν τα έξοδα. «Θα θανατώσουμε ζώα, προκειμένου να ταΐσουμε άλλα ζώα», ομολογεί η διευθύντρια του κήπου Βερένα Κασπάρι και τονίζει ότι αυτό είναι το «απολύτως χειρότερο σενάριο». Όπως εξηγεί, αυτή τη στιγμή ο ζωολογικός κήπος παραμένει κλειστός για το κοινό, επομένως χωρίς έσοδα, ενώ, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν ανασταλεί και οι χορηγίες. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τεθούν σε καθεστώς εργασίας μειωμένου χρόνου, καθώς οι ανάγκες φροντίδας παραμένουν ίδιες και κατά την διάρκεια αναστολής της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου.

Η κυρία Κασπάρι επισημαίνει ακόμη ότι ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε όλους τους αντίστοιχους χώρους οι οποίοι, όπως ο ζωολογικός κήπους του Νοϊμούνστερ, συντηρούνται μόνο από το κοινό και από δωρεές και δεν λαμβάνουν κρατική ενίσχυση. Δηλώνει δε αισιόδοξη ότι η κατάσταση δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο και αναφέρει ότι ζωολογικοί κήποι όλης της χώρας συντονίζονται προκειμένου να μοιράσουν μεταξύ τους τροφή για τα ζώα Στο ίδιο πνεύμα, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Ανόβερου Αντρέας Μίχαελ Κάσντορφ αναφέρει ότι η συντήρηση κοστίζει 63.000 ημερησίως.

amna / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί