Ρουμπινί: Έρχονται ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στην οικονομία, ελπίζω να μην σας προκαλέσω ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Ο διεθνιστής οικονομολόγος που ανακοίνωσε πως πλησιάζει η «ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ» ξαναχτυπά με νέες λεπτομέρειες...

O οικονομολόγος Nouriel Roubini, όπως είχε ενημερώσει το ΕΛ, είχε προειδοποιήσει εκ μέρους των διεθνιστών, πως έρχεται η «ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ».

Σε νέα του παρέμβαση, σύμφωνα με τους Financial Times, παρομοίασε την παγκόσμια οικονομία με αμαξοστοιχία που συντρίβεται σε slow motion, προσθέτοντας πως ελπίζει να μη μας προκαλεί κατάθλιψη.

Είναι καταφανές πως προετοιμάζεται ο δρόμος για την έλευση ενός παγκοσμίου ηγέτη, ο οποίος θα προσφέρει λύσεις στα τεχνηέντως δημιουργηθέντα προβλήματα.

Όπως επισημαίνει, οι απειλές που συσσωρεύονται είναι πολλές και μεγάλες…

«Πρέπει να μάθουμε να είμαστε σε εγρήγορση», γράφει και προσθέτει: «Θα χρειαστούμε τύχη, παγκόσμια συνεργασία (σ.σ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) και «σχεδόν άνευ προηγουμένου οικονομική ανάπτυξη» για να τελειώσουν καλά τα πράγματα.

Έπειτα, o Ρουμπινί στρέφεται, ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ, κατά των κεντρικών τραπεζών και των υπευθύνων χάραξης νομισματικής πολιτικής. «Όταν η Covid-19 χτύπησε το 2020» είπε ότι δεν έπρεπε η νομισματική απάντηση να είναι τόσο μεγάλη», ωστόσο ήταν τεράστια… Η συμβατική… σοφία, που προέρχεται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ή τη Wall Street, ήταν συστηματικά λανθασμένη».

Σε αντιδιαστολή με την αγορά, ο Roubini διαφωνεί πως η ύφεση θα κρατήσει μόλις έξι μήνες: «Όχι, δεν θα είναι μια σύντομη και ρηχή ύφεση, θα είναι βαθιά και παρατεταμένη. Η Fed, η ΕΚΤ, η Wall Street, το City λένε, ναι, θα έχουμε μια ήπια προσγείωση.  Στη νομισματική ιστορία των ΗΠΑ τα τελευταία 60 χρόνια, δεν είχαμε ποτέ επεισόδιο με πληθωρισμό πάνω από 5% (σήμερα είναι 7,1%) και ανεργία κάτω από 5% (αυτή τη στιγμή είναι 3,7%), μαζί με τζάμπο αυξήσεις επιτοκίων για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, και ήπια ύφεση. Πάντα είχαμε σκληρή προσγείωση».

Αναφορικά με την Ευρώπη, «είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ήδη σε στασιμοπληθωρισμό. Ο πληθωρισμός είναι πάνω από το 10% και ακόμη και η ΤτΕ αναμένει τουλάχιστον πέντε τρίμηνα αρνητικής οικονομικής ανάπτυξης»

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Ο διεθνιτής οικονομολόγος φέρνει στην κουβέντα και την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία, όπως λέει, θα καταργήσει θέσεις εργασίας, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. «Είναι θέμα χρόνου. Σας εγγυώμαι ότι, σε 10 χρόνια από τώρα, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει ακόμα και την Fed!!!!!!!, Θα εξετάζει όλα τα οικονομικά δεδομένα, κάθε ομιλία κάθε διοικητή της Fed και θα μπορεί να προβλέψει ακριβώς τι κάνει η Fed καλύτερα από τον καλύτερο παρατηρητή της Fed».

Σημειώνεται ότι ο Νουριέλ Ρουμπίνι είναι Αμερικανός οικονομολόγος, τέως καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και επίτιμος καθηγητής του Stern School of Business, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας “Roubini Global Economics”.

eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί