• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσικό αεροσκάφος έτοιμο να απογειωθεί με βοήθεια προς τις ΗΠΑ

Ρωσικό αεροσκάφος έτοιμο να απογειωθεί με βοήθεια προς τις ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο έκανε γνωστό πως ρωσικό αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό μπορεί να πετάξει προς τις ΗΠΑ ακόμα και απόψε το βράδυ.

Ένα ρωσικό αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό και εξοπλισμό προστασίας είναι πιθανό να πετάξει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απόψε το βράδυ για να παράσχει βοήθεια στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σήμερα, διεξήχθη τεχνικός συντονισμός και προετοιμασία για την αποστολή αεροσκάφους από τη Ρωσία (στις ΗΠΑ), η οποία αναμένεται να φύγει μέχρι το τέλος της ημέρας», ανέφερε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του , Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησαν για αυτή την βοήθεια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους τη Δευτέρα.

«Η ρωσική πλευρά έχει προσφέρει αυτή την βοήθεια, με τη μορφή ιατρικού και προστατευτικού εξοπλισμού, στην Αμερική εν μέσω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί εκεί. Ο Τραμπ αποδέχτηκε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια με ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι είχε την εντύπωση ότι μερικοί άνθρωποι από την αμερικανική πλευρά δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν ως προς την επείγουσα επίλυση τεχνικών προβλημάτων για την εφαρμογή της συμφωνίας των δύο προέδρων.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, όταν προσφέρουμε βοήθεια σε Αμερικανούς συναδέλφους, ο πρόεδρος (Πούτιν) υποθέτει ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί ιατρικού εξοπλισμού και υλικών θα επιταχύνουν την παραγωγή, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε είδος αν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Τώρα, όταν η υπάρχουσα κατάσταση επηρεάζει όλους, χωρίς καμία εξαίρεση και έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά το να δρούμε μαζί, στο πνεύμα της εταιρικής σχέσης και της αμοιβαίας συνδρομής»,σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πούτιν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνομιλία.

sputnik.gr / photo unsplash