Όπως μεταδίδεται, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας στην Σαουδική Αραβία, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ζήτησε να παρακολουθηθούν οι εξελίξεις όχι από εκεί, αλλά από την Μόσχα, όπου διαμορφώνεται η ρωσική θέση.
«Τα κύρια νέα για εμάς θα έρθουν από εδώ», είπε στον αέρα στο ραδιόφωνο Sputnik, το οποί επικαλείται το TASS, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Ουκρανίας – ΕΔΩ.
Την Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν στη Τζέντα. Διήρκεσαν περίπου εννιάμιση ώρες. Μετά τις συνομιλίες δημοσιεύτηκε κοινή δήλωση των μερών στον ιστότοπο του Volodymyr Zelensky, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία είναι έτοιμη να αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών και η Ουάσιγκτον θα άρει αμέσως την παύση στην παροχή πληροφοριών και θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στο Κίεβο. Την ίδια στιγμή, ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν θα σταματήσει μονομερώς το πυρ.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»
- Με τη συμμετοχή 57 επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων αναχωρεί την Κυριακή η αποστολή του ΥΜΑΘ για Βελιγράδι
- Συνεργασία ΔΥΠΑ και ΟΟΣΑ – Νέα στρατηγική για την ενίσχυση της επανένταξης των πιο ευάλωτων ανέργων
- Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Κολωνάκι με λεία άνω των 200.000 ευρώ
- Γερμανία: Πυρά της τουρκικής κοινότητας κατά του Μερτς για τη δήλωσή του για τους μετανάστες
- Ο Πεζεσκιάν ευχαριστεί δημόσια την Ρωσία – Τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την κατάσταση;
- Σ. Φάμελλος: Τι ακριβώς θα καλύψουν με 40 ευρώ το μήνα μεικτά οι εργαζόμενοι, όταν έχουν ήδη έχουν χάσει πολύ περισσότερα από την ακρίβεια;
- Αυτά είναι τα 3 βασικότερα προβλήματα των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση









