Ρωσία: «Η Ουκρανία έχει καταστεί αποικία της Δύσης – Έλαβε πάνω από 70δισ. δολάρια την 7ετία 2014-2021»

Τα παρακάτω επισημαίνει η εκπρόσωπος του ρωσικου ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα:

«Από το 2014 η Ουκρανία πωλείται όλο και πιο ενεργά στη Δύση.

Από τη στιγμή του πραξικοπήματος στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2021, η χώρα έλαβε περίπου 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), 9 δισεκατομμύρια δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ), 2 δισεκατομμύρια δολάρια , η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) – 3,1 δισ. δολάρια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε συνολικά 20,2 δισεκατομμύρια δολάρια, οι ΗΠΑ – 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια (συν κρατικές εγγυήσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), η Μεγάλη Βρετανία – 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερμανία – 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με αυτά τα χρήματα, ήταν δυνατό να χτιστεί μια νέα χώρα στα ουκρανικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Προφανώς και δεν το έκαναν αυτό.

Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, μόνο σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, ο όγκος της δυτικής χρηματοδότησης της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2022 έχει ήδη ξεπεράσει τα 15 δισ. $ Περίπου 3 δισ. $ προήλθαν από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Επιπλέον, τους τελευταίους τρεις μήνες, το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας έχει συνάψει δανειακές συμφωνίες με τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, του Καναδά και της Γαλλίας ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χθες, το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας ξεκίνησε τη δημιουργία ενός ειδικού συμβουλίου που θα ασχολείται με «θέματα αποαποικιοποίησης» της χώρας. Πολύ σωστό βήμα. Κρίμα που είναι τόσο αργά όσο και άχρηστο. Η αποικία του Κιέβου της αγγλοσαξονικής μητρόπολης δεν θα ανακτήσει τις προηγούμενες θέσεις της».

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί