Ένα αμερικανικό υποβρύχιο εντοπίστηκε το Σάββατο στα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στα νησιά Κουρίλ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία λέει ότι το περιστατικό συνέβη στις 10:40 ώρα Μόσχας κοντά σε ένα από τα νησιά Κουρίλ του Ουρούπ. Το υποβρύχιο κλάσης Virginia εισήλθε σε περιοχή όπου ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού πραγματοποιούσε τις προγραμματισμένες ασκήσεις του.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το υποβρύχιο απευθυνόταν τόσο στα ρωσικά όσο και στα αγγλικά και κλήθηκε να βγει αμέσως στην επιφάνεια – αλλά η προειδοποίηση αγνοήθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες για την υποθαλάσσια προστασία των συνόρων, το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας «Marshall Shaposhnikov» χρησιμοποίησε «σχετικές μεθόδους». Το υποβρύχιο έφυγε γρήγορα από την περιοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ.
«Στρατιωτικός ακόλουθος από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επειδή ένα υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παραβίασε τα ρωσικά σύνορα», σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
Κύρια Θέματα

















