O επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW) Μάρτσελ Φράτσερ προειδοποιεί ότι η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας μετά την κορύφωση της κρίσης της κορωνοϊού ενδέχεται να μην διαρκέσει και να υποτροπιάσει το 2022. Γι αυτό απαιτείται αλλαγή πορείας στην οικονομική πολιτική.
«Η ανησυχία μου δεν ισχύει για τους επόμενους έξι μήνες, γιατί αναμένω μια προσωρινή οικονομική άνθηση λόγω των συσσωρευμένων αποταμιεύσεων και των θετικών επιπτώσεων που θα έχουν στην κατανάλωση και τις επενδύσεις. Έπειτα από μια προσωρινή έκρηξη, η γερμανική οικονομία θα μπορούσε όμως να υποχωρήσει ξανά το επόμενο έτος», δήλωσε ο πρόεδρος του DIW σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μήπως η γερμανική οικονομία υποχωρήσει πολύ ξανά το 2022 όταν θα έχει τελειώσει η κάλυψη της οικονομικής υστέρησης και πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα υψηλά χρέη τους και δεν θα έχουν επαρκείς προοπτικές. Το ενδεχόμενο κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων είναι ένας μεγάλος και ταυτόχρονα υποτιμημένος κίνδυνος», συνέχισε.
Ανάγκη προγράμματος μελλοντικών επενδύσεων
«Η μεγαλύτερη αδυναμία της γερμανικής οικονομικής πολιτικής είναι το γεγονός ότι εστιάζει πάρα πολύ στη βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση της οικονομικής κρίσης, την οποία προκάλεσε ο κορωνοϊός. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μελλοντικές επενδύσεις, προκειμένου να ανοίξει μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις επιχειρήσεις και να δρομολογήσει επιτέλους τον μετασχηματισμό της γερμανικής οικονομίας αναφορικά με την προστασία του κλίματος, την ψηφιοποίηση και την εκπαίδευση», τόνισε ο διακεκριμένος οικονομολόγος.
«Στηρίξτε τους νέους»
Ο Φράτσερ τάχθηκε τέλος «υπέρ μιας μεγάλης επιθετικής εκπαιδευτικής πολιτικής, προκειμένου να δημιουργηθούν ξανά μελλοντικές ευκαιρίες για τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά και τους νέους. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να δώσει μια ευκαιρία ζωής ή ένα επίδομα έναρξης επαγγέλματος σε νέους μετά το πρώτο επαγγελματικό τους πτυχίο, έτσι ώστε να έχουν καλύτερες πιθανότητες να διαμορφώσουν το μέλλον τους», όπως είπε.
ΑΜΠΕ/ Neue Osnabruecker Zeitung/ Photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έπεσε Ι.Χ. στο λιμάνι Νέων Στύρων – Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες
- Τουρκία: Ο πιλότος του αεροσκάφους Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου
- Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα του τρίχρονου που πέθανε από καρδιακή ανακοπή – Οι βαριές κατηγορίες
- Συρία: Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στην Λαττάκεια
- Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Στη Δάφνη το μεγαλύτερο ύψος βροχής, 78 χιλιοστά – Χάρτες
- Πού είναι ο Άγιος Βασίλης…αυτή τη στιγμή; H πτήση ξεκίνησε! Live εικόνα
- H Κέιτι Πέρι παρουσίασε την…”σωσία” κασκαντέρ της στο νέο της παράξενο βίντεο
- Δεν πάνε καλά οι δουλειές για Μέγκαν και Χάρι: Επιβεβαίωσαν περικοπές προσωπικού στο φιλανθρωπικό τους ίδρυμα
- «Ποιός θα αρνιόταν ένα δώρο;» – Πούτιν και Ζαχάροβα όπως ίσως δεν τους έχετε ξαναδεί (video)
- Τι κάνει τα Χριστούγεννα του 2025 ξεχωριστά: Η σπάνια ημερομηνία 25/12/25 που συμβαίνει “μια φορά τον αιώνα”
Κύρια Θέματα









