Πρόεδρος Καζακστάν: «Ένας τρομοκρατικός πόλεμος εξαπολύθηκε στη χώρα – To επιχειρούμενο πραξικόπημα απέτυχε»

Κι αυτό χάρη στη ρωσική βοήθεια που ήρθε εγκαίρως.

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ, ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της ειρηνευτικής αποστολής του Οργανισμού για τη Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).


Σε δήλωσή του επεσήμανε πως η αποχώρησή της θα αρχίσει σε δύο ημέρες.


Οι δυνάμεις αυτές εστάλησαν στη χώρα ώστε να ενισχύουν τις προσπάθειες επίτευξης ειρηνικής λύσης στις αιματηρές διαδηλώσεις και είχαν αναλάβει την προστασία σημαντικών δομών.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Καζακστάν, η διαδικασία της αποχώρησής τους δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 10 ημέρες.


Όσον αφορά στην ίδια την αποστολή, σημείωσε πως εστάλη ύστερα από αίτημα της χώρας του, υπό τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος στο Αλμάτι.

«Η κύρια αποστολή των ειρηνευτικών δυνάμεων του CSTO ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σε δύο ημέρες θα ξεκινήσει μια σταδιακή απόσυρση της ενωμένης ειρηνευτικής δύναμης του CSTO. Η διαδικασία αποχώρησης του σώματος δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 10 ημέρες» επεσήμανε, ειδικότερα.

«Τρομοκρατικός πόλεμος εξαπολύθηκε στη χώρα»

Παράλληλα, ο Τοκάγιεφ κατήγγειλε πως «ένας τρομοκρατικός πόλεμος εξαπολύθηκε εναντίον της χώρας μας.

Ο εχθρός έδειξε εξαιρετική σκληρότητα και ετοιμότητα να κάνει κάθε βήμα. Έσπειρε φόβο στον πληθυσμό για να καταστείλει ακόμη και την ιδέα της αντίστασης. Το σχέδιο επίθεσης στο Καζακστάν περιελάμβανε μια σειρά από διαφορετικά πτυχές: στρατιωτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, παραπληροφόρηση και άλλες».

Εξαπέλυσε, δε, επίθεση κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, επισημαίνοντας πως απέτυχε να εντοπίσει την απειλή.«Επαγγελματίες εργάστηκαν για την προετοιμασία της κατάληψης της εξουσίας στο Καζακστάν» επεσήμανε και υπογράμμισε πως το επιχειρούμενο πραξικόπημα απέτυχε.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί