Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προγραμματιστεί να μιλήσει περίπου στις 20:00 τοπική ώρα την Τρίτη για τα προσεχή δημοψηφίσματα στην περιοχή της Χερσώνας, στην περιοχή Zaporozhye, στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ. Ωστόσο, το διάγγελμα έχει αργήσει, άγνωστο για πόσο!
Σύμφωνα με την Pravda, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να προβεί σε δήλωση αναφορικά με τα δημοψηφίσματα που θα πραγματοποιηθούν σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, αλλά θα αναφερθεί και στις πολεμικές εξελίξεις σε Χερσώνα και Ζαπορίζια.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ υπέγραψε τον νόμο για δημοψήφισμα για το ζήτημα της ένταξης της περιοχής στην Ρωσία.
Σημειώνεται πως ανάλογη ψηφοφορία θα λάβει χώρα και στην άλλη ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντονμπάς, το Ντονέτσκ, παρότι δεν έχει απελευθερωθεί το 100% των εδαφών του, καθώς επίσης και στην Χερσώνα το ίδιο διάστημα.
Για το θέμα είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας πως άπαξ και η Ρωσία κάνει και επίσημα δικά της τα εδάφη, θα έχει κάθε έννομο δικαίωμα για να τα προστατέψει από χτυπήματα του εχθρού.
Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις σποραδικά βομβαρδίζουν πόλεις ακόμα και στο κέντρο του Ντονμπάς.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









