• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πως η Αμερική έφτασε να φτιάχνει μόνο 2-3 μεγάλα πλοία τον χρόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως η Αμερική έφτασε να φτιάχνει μόνο 2-3 μεγάλα πλοία τον χρόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

limani_hpa

Σύμφωνα με τον Peter Schiff Αμερικανό οικονομολόγο, χρηματιστή οι κρατικές παρεμβάσεις φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Ο Peter Schiff κόντρα σε πολλούς οικονομολόγους είχε προβλέψει επιτυχώς την επικείμενη καταστροφή στην αγορά ακινήτων το 2008 που επέφερε την γνωστή παγκόσμια οικονομική κρίση.

Και τώρα προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή εξαιτίας της συνεχόμενης κρατικής παρέμβασης στα οικονομικά με τον πακτωλό χρημάτων που “ρίχνει” στην αγορά η FED. 

Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία… 

Τι αναφέρει ο Peter Schiff για την αμερικανική ναυπηγική βιομηχανία μεγάλων πλοίων η οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο για μια τόσο μεγάλη χώρα όπως οι ΗΠΑ και με τόσα πολλά λιμάνια.

Σύμφωνα με τον  Schiff το 1920 με το νόμο Jones Act που ισχύει ακόμα και τώρα οι ΗΠΑ κατέστρεψαν την ναυπηγική τους βιομηχανία.

Η πρόθεση ήταν αγαθή. Να ενισχυθεί η αμερικανική ναυπήγηση πλοίων σε καιρό ειρήνης ώστε σε καιρό πολέμου να υπάρχουν διαθέσιμα αμερικανικά πλοία τα οποία θα αντιμετώπιζαν καταστάσεις πχ αποκλεισμού ή μεταφοράς στρατευμάτων.

Τι προέβλεπε ο νόμος ;

Κάτι πολύ απλό και κατά τα φαινόμενα λογικό. 

Μόνο Αμερικανικής κατασκευής πλοία με αμερικανικό πλήρωμα θα επιτρέπονταν να μεταφέρουν εμπορεύματα από Αμερικανικό Λιμάνι σε Αμερικανικό Λιμάνι.

Δυστυχώς η κρατική αυτή παρέμβαση αντί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα έφερε ακριβώς το αντίθετο.

Οι εταιρίες διαχείρισης των αμερικανικών πλοίων επαναπαύτηκαν στην αποκλειστικότητα χρήσης των αμερικανικών λιμανιών αυξάνοντας τα κέρδη τους υπέρμετρα ενώ οι τιμές μεταφοράς εμπορευμάτων εκτοξεύθηκαν χωρίς ανταγωνισμό.

Ταυτόχρονα τα μεγάλα αμερικανικά πλοία γινόντουσαν όλο και  λιγότερα όλο και παλαιότερα αφού τα κέρδη παρέμενα σταθερά ή αυξάνονταν χωρίς να ανησυχούν για ανταγωνισμό.

Σήμερα στις ΗΠΑ κατασκευάζονται όλα και όλα περίπου 2 πλοία μεγάλης χωρητικότητας (1000 τόνων) τον χρόνο ενώ αντίστοιχα στην Κίνα … 4000 !

Στην Κορέα 2300 στην Ιαπωνία 1600 στην Τουρκία 330 στο Βιετναμ 327!

Υπάρχει ένα μεγάλο λόμπι των πλοίων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά των εμπορευμάτων στις ΗΠΑ και χρηματοδοτούν ακόμα και γερουσιαστές με μεγάλα ποσά ώστε κανείς να μην αγγίξει το Jones Act.

Ενα τραγελαφικό παράδειγμα είναι το εξής. 

Η εταιρεία ηλεκτρισμού του Πουέρτο Ρίκο ήθελε να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης. 

Στην προσπάθειά της να το κάνει αυτό συνάντησε το πρόβλημα του Jones Act. 

Το πρόβλημα ήταν ανυπέρβλητο επειδή πολύ απλά… δεν υπήρχε καν αμερικανικό πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

Σε μια προσπάθεια να γίνει εξαίρεση αφου δεν υπήρχε αμερικανικό πλοίο αρα δεν θίγονταν αμερικανικές θέσεις εργασίας ζητήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ να βοηθήσει.

Ο πρόεδρος Τραμπ αρχικά συμφώνησε. Αλλά στην συνέχεια παρενέβησαν δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές από την Αλάσκα  οι οποίοι αντέδρασαν και τελικά ακυρώθηκε η εξαίρεση.

Αποτέλεσμα το Πουέρτο Ρίκο αναγκάστηκε να εισάγει Ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο  από πολύ πιο μακριά παρόλο που υπήρχε πολύ πιο κοντά τους Αμερικανικό στον κόλπο του Μεξικού…

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Peter Schiff ότι η πολιτεία της Αλάσκα επίσης θίγεται οικονομικά από το Jones Act. 

Ειναι ουσιαστικά μια απομονωμένη πολιτεία αφού παρεμβάλλεται ο Καναδάς και η φθνηνότερη μεταφορά εμπορευμάτων θα ήταν δια θαλάσσης. Ωστόσο εξαιτίας του Jones Act δεν συμφέρει και αναγκάζονται ακόμη και γελάδια… να μεταφέρονται με το αεροπλάνο στην Αλάσκα.

Οι επιπτώσεις στην οικονομία γενικότερα των ΗΠΑ είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερες ανεβάζοντας το κόστος μεταφοράς αγαθών.

Δείτε και ακούστε τον ίδιο τον Peter Schiff να λέει τα παραπάνω απίστευτα και ακόμη περισσότερα: