Πώς ένα άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο άναψε «φωτιές» στην Ινδία

Το άγαλμα του 36χρονου άσου στην πρώην πορτογαλική αποικία της Γκόα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ινδία ένα άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο τοποθετήθηκε στην επαρχία της δυτικής Γκόα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές και οι Αρχές ελπίζουν πως έτσι θα εμπνευστούν τα μικρά παιδιά. Το ζήτημα είναι πως η Γκόα είναι πρώην αποικία της Πορτογαλίας και φέτος γιορτάζονται τα 60 χρόνια από την απελευθέρωση τους από τους Πορτογάλους.

Η κριτική που ασκείται έγκειται στο γεγονός ότι κάποιοι λένε πως θα ήταν καλύτερο να τιμηθεί κάποιος ντόπιος ποδοσφαιριστής από τη στιγμή που παλιότερα, αλλά και τώρα, πολλοί παίκτες της εθνικής Ινδίας κατάγονται από την Γκόα.

«Απογοητεύτηκα πολύ με το άγαλμα του Ρονάλντο. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε περήφανοι για τα δικά μας είδωλα όπως τον Σαμίρ Νάικ και τον Μπρούνο Κουτίνιο» σχολίασε ένας ντόπιος.

Η εθνική Πορτογαλίας είναι αγαπητή στην Γκόα, καθώς λόγω του αποικιακού της παρελθόντος πολλοί κάτοικοι έχουν ζήσει εκεί ή έχουν οικογένεια.

Από την άλλη, κάποιοι νιώθουν πως είναι προσβολή στην 60η επέτειο της Ανεξαρτησίας από την Πορτογαλία να βάζεις το άγαλμα ενός Πορτογάλου. «Πολλοί μαχητές της ελευθερίας ενοχλήθηκαν» ανέφερε ο δεξιός ακτιβιστής Γκουρού Σιντοκάρ.

(sputniknews. gr / photo: screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί