Σε περίπτωση κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ του NATO και της Ρωσίας, η Φινλανδία θα είναι η πρώτη που θα υποφέρει.
Την άποψη αυτή εξέφρασε πρόσφατα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στην Βιέννη.
Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Μόσχα δεν βλέπει κανένα όφελος για την Φινλανδία από την ένταξη στο ΝΑΤΟ!
Όπως δήλωσε:
«Έζησαν ήσυχα και ειρηνικά και ξαφνικά βρέθηκαν μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ως αναπόσπαστο μέρος της συμμαχίας. Αλλά είναι γείτονές μας, και Θεός φυλάξοι, αν υπάρξει κλιμάκωση, θα επηρεαστεί πρώτα απ’ όλα η ίδια η Φινλανδία».
Παραδοσιακά, η Ρωσία βλέπει την Φινλανδία ως «ουδέτερη και γενικά φιλική χώρα», τόνισε ο διπλωμάτης. Ωστόσο, η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ώθησε τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα, ιδίως την εκ νέου ετοιμότητα των στρατιωτικών περιοχών της Μόσχας και του Λένινγκραντ.
Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση» την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Ελσίνκι, η οποία προβλέπει την στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στην Φινλανδία.
Η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέση Ανατολή: Η Αυστραλία ανακοίνωσε πως ανέπτυξε «στρατιωτικούς πόρους» στην περιοχή
- Αγορά ακινήτων: Νεόδμητα ή όχι; Η κρίσιμη επιλογή στα πολυτελή ακίνητα το 2026
- Ο στρατός του Ιράν αρνείται ότι εκτόξευσε πύραυλο εναντίον της Τουρκίας
- Το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι έχει καταστρέψει περίπου 300 συστήματα εκτόξευσης πυραύλων του Ιράν
- Οι αρχές του Κατάρ απομακρύνουν εσπευσμένα κατοίκους της περιοχής γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
- Βουλευτές γεμάτοι χαρά χορεύουν…«τσα τσα τσα»! Οργή στη Βρετανία, vid
- Πόλεμος κατά του Ιράν: Η Γερουσία των ΗΠΑ αρνήθηκε να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ
- Δεμένα είναι σήμερα τα πλοία σε όλη τη χώρα: Αυτός είναι ο λόγος
- Καιρός: Αραιά σύννεφα αλλά και τοπικές βροχές σήμερα 5/3 – Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Ο Ζελένσκι προσπαθεί… απεγνωσμένα να μείνει στην επικαιρότητα









