Περού: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε χρυσωρυχείο, σκοτώνοντας εννέα εργάτες

Εννέα εργάτες έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων σε χρυσωρυχείο στο Περού, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Βίκτορ Τόρες Φαλκόν ανακοίνωσε πως οι ένοπλοι εξαπέλυσαν την επίθεση το Σάββατο σε χρυσωρυχείο της εταιρίας Ποδερόσα στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ του βορειοδυτικού Περού ενώ εννέα εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των εργατών ενώ ακόμα όπως αναφέρεται, πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χρυσωρυχείο. Ακολούθησε συμπλοκή με τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τέσσερις μεταλλωρύχοι κρατήθηκαν όμηροι.

Στο χρυσωρυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Πατάς, έσπευσαν επίλεκτες δυνάμεις της περουβιανής αστυνομίας που κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, να συλλάβουν επτά δράστες και να κατασχέσουν τον οπλισμό τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Περού ανακοίνωσε την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στην Πατάς που θα πλαισιώσουν τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να μπορέσουν καταπολεμήσουν τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί