Χθες Τρίτη το βράδυ, δέκα εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν κάπου 244 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης εξαιτίας έκρηξης αερίου σε σήραγγα ανθρακωρυχείου το οποίο διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία, στην περιοχή Χοστ, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.
«Οι ομάδες διάσωσης βρήκαν δυο πτώματα κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γάνι Μπαλούτς, επιθεωρητής υπηρεσίας αρμόδιας για την ασφάλεια των ορυχείων και των μεταλλείων στην επαρχία.
«Φοβόμαστε πως ούτε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στη ζωή, όμως τα μέλη των ομάδων διάσωσης κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τους εντοπίσουν», πρόσθεσε.
Ακόμη οκτώ εργαζόμενοι επίσης παγιδεύτηκαν για ώρες προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, προτού τους βγάλει στην επιφάνεια ομάδα διάσωσης. Κάποιοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους.
Επιτόπου επιχειρούν ομάδες διάσωσης του υπουργείου Ορυχείων και Μεταλλείων και της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
«Η αιτία του δυστυχήματος είναι η συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα που ακολουθήθηκε από έκρηξη. Συνέπεια ήταν το ορυχείο να καταρρεύσει», εξήγησε ο κ. Μπαλούτς.
Γενικά οι συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία και τα ορυχεία του Πακιστάν χαρακτηρίζονται επικίνδυνες και οι κανονισμοί ασφαλείας ανεπαρκείς.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









