Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ Κουλέμπα ανησυχεί για την δυτική βοήθεια που παρέχεται “με το σταγονόμετρο”

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας προειδοποίησε σήμερα τους Δυτικούς για τη "βοήθεια με το σταγονόμετρο" που παρέχεται στο Κίεβο, δηλώνοντας ότι οι τακτικές παραδόσεις στρατιωτικού υλικού θα επιτρέψουν να αποφευχθεί μια επέκταση του πολέμου εκτός της Ουκρανίας.

“Η στρατηγική που συνίσταται στην παροχή της βοήθειας στην Ουκρανία με το σταγονόμετρο δεν λειτουργεί πλέον”, δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βίλνιους. “Ως εδώ και, εάν τα πράγματα συνεχίσουν όπως έχουν τώρα, αυτό δεν θα τελειώσει καλά για όλους εμάς”, πρόσθεσε στο τέλος μιας συνάντησης με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και στην Εσθονία.

Ο Κουλέμπα απηύθυνε έκκληση για “προμήθειες χωρίς περιορισμούς και εγκαίρως όπλων και πυρομαχικών ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα νικήσει τη Ρωσία”.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης να μεταφερθούν στο ουκρανικό έδαφος οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν οι Δυτικοί, οι υπηρεσίες συντήρησης των όπλων, καθώς και η παραγωγή στρατιωτικών εξοπλισμών — μια διαδικασία που μπορεί να δημιουργήσει ένα υλικοτεχνικό πλεονέκτημα για τη χώρα του, όπως δήλωσε.

Ο Κουλέμπα κάλεσε επίσης όλους αυτούς που αμφιβάλλουν ότι ο πόλεμος μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα της Ουκρανίας, να “αφυπνιστούν και να διαβάσουν τα βιβλία της ιστορίας”.

Αυτό θα καταστήσει δυνατό, όπως τόνισε, “να αποφευχθεί μια κατάσταση όπου θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις σε μια τελείως διαφορετική κλίμακα της τραγωδίας για να προασπίσετε τα δικά σας χωριά, τις πόλεις, τα εδάφη”.

“Αδύναμες αποφάσεις, όχι άλλος πόλεμος. Ισχυρές αποφάσεις, το τέλος του πολέμου. Είναι απλό”, δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί