Τα χρήματα ανέρχονται συνολικά σε 3 εκατ. ευρώ, τα οποία ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου παρέλαβε σε βαλίτσα, ακόμη και σε σακούλα από ψώνια!
Ο Κάρολος παρέδωσε το ποσό σε βοηθούς του που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι.
Οι παραλαβές έγιναν το 2015 κατά τη διάρκεια κατ’ιδίαν συναντήσεων μεταξύ του Καρόλου και του αλ Θάνι στο Κλάρενς Χάους, αναφέρει ο Guardian σχετικά με ρεπορτάζ στους κυριακάτικους Times.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις δωρεές. Ωστόσο το επεισόδιο θέτει κάποια μάλλον εύλογα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του και τη λήψη μεγάλων δωρεών από έναν ξένο πολιτικό παράγοντα και δισεκατομμυριούχο.
Ο σεΐχης θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» έπειτα από τις επενδύσεις του στη βρετανική πρωτεύουσα και την επιρροή του στο ταμείο που διαχειρίζεται το αποθεματικό του Κατάρ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο Αλ Θάνι έχει παραδεχτεί ότι υπό την πρωθυπουργία του το Κατάρ «ίσως» χρηματοδότησε το συριακό παράρτημα της Αλ Κάιντα εν αγνοία του.
Το Κλάρενς Χάους επισήμανε ότι «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».
(Protothema – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η πολυτάλαντη Βαλεντίνα Λισίτσα εύχεται για την κινεζική πρωτοχρονιά ζωγραφίζοντας! vid
- Ενώ μιλάνε στην Γενεύη, τι γίνεται με τον Ζελένσκι;
- Καταργούνται αύριο δρομολόγια στην γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία λόγω βλάβης τροχαίου υλικού
- Αχελώος: Μήνυμα του 112 λόγω ελεγχόμενης υπερχείλισης του φράγματος του Στράτου στο Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας
- Πιερρακάκης: Ο διεθνής ρόλος του ευρώ η απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη
- Ρωσία-Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διήμερων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη
- Οι φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα που έγιναν viral στο TikTok – Πώς να τις φτιάξετε στο σπίτι, vid
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός στόχος
- Ισχυρές ενδείξεις για σημαντικά αποθέματα υδρογοναθράκων, σύμφωνα με τον Γ. Μανιάτη
- Θρήνος στην Πάρο: Κατέληξε ο 18χρονος που τραυματίστηκε χθες το βράδυ σε τροχαίο









